Στις αρχές Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό προσπάθησε να προλάβει την έκρηξη του λαού, την οργή των ελληνικών νοικοκυριών, από τους λογαριασμούς ρεύματος, που βρίσκονταν καθ΄ οδόν!

Έτσι ανακοίνωσε μέτρα στήριξης με αναδρομική επιστροφή μέρους των παράλογων κυβερνητικών απαιτήσεων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αναστέλλοντας παράλληλα την εγκληματική ρήτρα αναπροσαρμογής!

Ωστόσο αυτή η επιστροφή (αν τελικά γίνει), θα είναι ελάχιστη από τα ποσά που άρπαξε βίαια η κυβέρνηση από το πορτοφόλι του κάθε οικογενειάρχη!

Κλέφτες και απατεώνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταληστεύουν τις ελληνικές οικογένειες, που αν συνυπολογίσουμε και την εκτίναξη των τιμών πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στο πετρέλαιο – βενζίνης κίνησης, αλλά και στις καθημερινές ανατιμήσεις των προϊόντων πρώτης ανάγκης στα καταστήματα τροφίμων, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι η κάθε ελληνική οικογένεια αδυνατεί να επιβιώσει! Και υπεύθυνη είναι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί της κυβέρνησής του!

Και θα τολμήσω να σας αναφέρω το δικό λογαριασμό της ΔΕΗ που μου ζητούν μέχρι τις 25/5/2022 να τους καταβάλλω 890 ευρώ, συν τα 300 ευρώ έναντι, στο σύνολο 1190 ευρώ το τετράμηνο για μια κατοικία 110 τ.μ

Δεν είναι ξεδιάντροπη ληστεία αυτή από μια καθεστωτική κυβέρνηση;

Ο λαός ζητά εκλογές και η καθεστηκυία τάξη της ΝΔ αντιστέκεται…

Αλλά που ακριβώς και σε ποια θέματα καταγράφει επιτυχία η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Η οποία εκτός του ελληνικού λαού έχει διχάσει και την ίδια τη γαλάζια παράταξη!

Εκεί στη ΝΔ σφάζονται στο γόνατο καθημερινώς! Όλη η Ελλάδα ζητάει εκλογές και οι μόνοι που θέλουν να εξαντλήσουν την τετραετία, παρά τα πολιτικά εγκλήματα που έχουν κάνει και τη δυστυχία που έχουν προσδώσει στον ελληνικό λαό, είναι μόνο η καθεστηκυία τάξη της ΝΔ!

Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός και το οικογενειακό του περιβάλλον που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατηθούν στην Εξουσία για να απολαμβάνουν τα ωφελήματά της! Οι Υπουργοί αυτής της κυβέρνησης και περισσότερο εκείνοι οι οποίοι είναι μη αιρετοί, διορισμένοι από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απολαμβάνοντας μεγαλεία και πού και πότε θα τα ξαναβρούν; Τέλος, η σημερινή Κ.Ο. της ΝΔ που εισπράττει παχυλούς μισθούς και πλείστα όσα άλλα ωφελήματα, γνωρίζοντας πώς όταν γίνουν εκλογές, οι μισοί από αυτούς, ίσως και περισσότεροι, δεν θα είναι Βουλευτές και στην εκλογική τους περιφέρεια θα εισπράττουν την οργή και την ανυποληψία των πολιτών!

Τι επιζητά ακριβώς η Ντόρα Μπακογιάννη;  

Εντός αυτής της καθεστηκυίας τάξης της ΝΔ είναι και η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος της, Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που αντίθετα από όλους τους άλλους που παραπάνω ανέφερα, έχουν μια άλλη προσέγγιση περί των εκλογών!

Θεωρώ πολύ χρήσιμο να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο που έγραψα την περασμένη Τρίτη και φρονώ θα καταλάβετε τι εννοώ:

«Αυθάδης, προκλητική και προσβλητική ήταν η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή στις 4 Μαΐου προς τον ελληνικό λαό!

Εμμονική, εγωίστρια και διχαστική, που δεν συνάδει σε καθαρό πολιτικό πρόσωπο, η κ. Μπακογιάννη απαντώντας στην αγωνία φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου, αν υπάρχει ανησυχία στη ΝΔ για ότι συμβαίνει στα δεξιά της, είπε πως:

Η παράταξη αυτή επιβίωσε των μνημονίων, με τον κόσμο της να την στηρίζει. Είναι μια λαϊκή παράταξη (;;;), η οποία έχει μέσα της την δεξιά, έχει μέσα της την κεντροδεξιά, έχει μέσα της το κέντρο…

Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι νοικοκυραίοι… Δεν μιλάω για τους ψεκασμένους, υπάρχει μια κατηγορία ψεκασμένων οι οποίοι είναι αντιεμβολιαστές…Όταν μιλώ για ψεκασμένους, μιλώ για αντιεμβολιαστές, δηλαδή ιδίως οι αντιεμβολιαστές και οι ρωσόφιλοι είναι άλλη κατηγορία, δεν νομίζω πως ψήφισαν ΝΔ…”!

Να απαντήσω στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ότι οι νοικοκυραίοι γυρίζουν την πλάτη τους σε αυτήν την ΝΔ που τους “εκτέλεσε”! Η ΝΔ δεν είναι πλέον μια λαϊκή παράταξη, αλλά ένας πολιτικός χώρος αντιλαϊκός, αντικοινωνικός, αντιχριστιανικός, αντεθνικός!

Αλλά πλέον η κ. Μπακογιάννη γνωρίζουμε, πως όταν μιλάει αφαιρεί επιπλέον ψήφους από τη ΝΔ!

Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν τα λεγόμενά της λέγονται με τη σκοπιμότητα να φθαρεί τελείως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να υπάρξει ζήτημα διαδοχής στην αρχηγία της γαλάζιας παράταξης και να εισβάλλει ως δελφίνος σε αυτήν ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης!

Αφού η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τον έκανε Δήμαρχο Καρπενησίου, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και Δήμαρχο Αθηναίων, θα πρέπει τώρα να επιδιώξει να τον κάνει Πρόεδρο της ΝΔ και αυριανό Πρωθυπουργό της Ελλάδος!»!

Δηλαδή, να πετύχει, ό,τι εκείνη δεν κατάφερε ελέω Αντώνη Σαμαρά!

Για να γίνει όμως ο γιος της Πρόεδρος της ΝΔ και εν δυνάμει Πρωθυπουργός, πρέπει να πέσει από την Εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που την Ντόρα Μπακογιάννη επί 3 χρόνια την κρατάει στην αυλή του οικοδομήματος της ΝΔ και δεν της επιτρέπει να περνάει ούτε απ΄ έξω από το οποιοδήποτε Υπουργείο!

Μάχη χαρακωμάτων μεταξύ Κώστα Μπακογιάννη και Τάκη Θεοδωρικάκου…

Άλλωστε δεν διέλαθε από επαΐοντες και πολύ καλά γνωρίζοντες, που ακριβώς αποσκοπεί ο “πόλεμος” που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ μεταξύ του γιου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (;;;) Τάκη Θεοδωρικάκου!

Εγείροντας ξαφνικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος έχει μετατρέψει το Δήμο Αθηναίων σε Δήμο Ισλαμαμπάντ (πρωτεύουσα του Πακιστάν), ζήτημα ανάγκης προληπτικής, ενεργής και διαρκούς αστυνόμευσης της Αθήνας!

Δηλαδή, μετά από 3 χρόνια ο κ. Μπακογιάννης διαπίστωσε πώς υπάρχει πρόβλημα αστυνόμευσης στην Πρωτεύουσα Αθήνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων;

Μετά από τρία χρόνια διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση στην Αθήνα, και πώς άλλωστε να υπάρξει όταν το κέντρο της Αθήνας έχει καταληφθεί από πακιστανούς και άλλους μουσουλμάνους;

Όταν οι Έλληνες είναι πλέον μειοψηφία και είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουν μετά τη δύση του ηλίου;

Μήπως το ενδιαφέρον του Δημάρχου είναι προσχηματικό;

Ωστόσο, επιστρέφοντας σε αυτό καθ΄ αυτό το αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να αναφέρουμε πώς ο κ. Μπακογιάννης καταγγέλλει πως έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του εδώ κι ένα μήνα, χωρίς να λάβει όμως καμιά απάντηση!

Αλλά πέραν του προσχηματικού αιτήματος του Δημάρχου Αθηναίων και όπως ισχυρίζεται, στην μη ανταπόκριση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δεν παραλείπει προσχηματικά πιστεύω πάντα, να “γλείψει” τον θείο του και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας:

«Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο Πρωθυπουργός επίσης»!

Δεν παρέλειψε βέβαια ο κ. Μπακογιάννης να καλέσει τον κ. Θεοδωρικάκο να περιδιαβούν τους δρόμους της Αθήνας, που ανήκουν, όπως και τα μαγαζιά στον Χασάν και τον Χουσεΐν!

Έτσι δεν μπορούσε, όπως ήταν φυσικό, να μην απαντήσει ο κ. Θεοδωρικάκος:

«Θα είναι χρήσιμο στον Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας»!

Φαντάζομαι λοιπόν ότι όλοι αντιλαμβάνεστε, ότι στη ΝΔ έχουμε πλέον “μάχη χαρακωμάτων”, με απρόβλεπτες εξελίξεις για τη γαλάζια παράταξη!

Θα προχωρήσω όμως, μην μπορώντας να κρατηθώ, για άλλη μια φορά, για το ποιος είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος!

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη νιότη του υπήρξε μέλος της ΚΝΕ (Νεολαίας του ΚΚΕ), διατελέσας Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Το 1991 προσχώρησε στο Συνασπισμό της αριστεράς και της προόδου (σημερινό ΣΥΡΙΖΑ) και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ!

Σύμβουλος ακολούθως Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2016.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ και ακολούθως στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, μέχρι να πάει σπίτι του, στις 4 Ιανουαρίου 2021!

Στον κυβερνητικό ανασχηματισμό όμως, στις 31 Αυγούστου 2021, έγινε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

Έτσι χτυπώντας ο Κώστας Μπακογιάννης τον Τάκη Θεοδωρικάκο, χτυπάει ευθέως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση Μητσοτάκη, μια είναι η λύση! Η ανατροπή του και ο δρόμος για την κάλπη…

Όμως πόλεμος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ και μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά:

Για το τι σημαίνει πατριώτης…

Για το λόμπι του κατευνασμού που υπερασπίζεται η κυβέρνηση…

Για την ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο θέλει να προσφύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Για την επικείμενη συνδιαχείριση, συνδιοίκηση, συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και την αποστρατικοποίηση των νησιών μας…

Για τα ύποπτα και ύπουλα κυβερνητικά παιχνίδια στη Θράκη μας…

Για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες της ελληνικής κυβερνήσεως με την τουρκική…

Για όλα αυτά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμήνυσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η Ελλάδα, νέο εκτροχιασμό δεν αντέχει και δεν θα δεχτεί! Τελεία και παύλα!»!

Βέβαια, τα παραπάνω είναι υπεράξια αναφοράς και ιδιαίτερης επισήμανσης, αλλά, θα πρέπει να θυμηθούμε, πως, “με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια”, και γι΄ αυτό ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα έχει χρυσή ευκαιρία ισχυρής αντιπαράθεσης επί των εθνικών θεμάτων με τον Πρωθυπουργό, όταν αυτός θα ενημερώσει το Σώμα της Βουλής για τα πεπραγμένα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ!

Πού αν τα αποτελέσματα είναι εθνικά επιζήμια, μια θα είναι η λύση! Η ανατροπή της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες!

Θα πληρώσει τα πολιτικά και σοβαρά λάθη του ο Νίκος Δένδιας…

Να κλείσω με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια!

Είχα γράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν, ότι ο επικρατέστερος για την προεδρία της ΝΔ ήταν ο Υπουργός των Εξωτερικών, επειδή είχε προσδώσει ιδιαίτερο διπλωματικό κύρος στην Ελλάδα! Οι επιτυχίες του πολλές σε διεθνές επίπεδο! Η αντιπαράθεσή του με τους Τούρκους αξιωματούχους, επίσης!

Αλλά δυστυχώς η συμμετοχή του στην κυβερνητική απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ήταν σαν να αναποδογύρισε την καρδάρα, την οποία είχε καταφέρει να γεμίσει με γάλα!

Εάν διαφοροποιούταν και ακόμη – ακόμη, εάν δήλωνε παραίτηση από τη θέση του ΥΠΕΞ, θα ήταν ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ και εν δυνάμει Πρωθυπουργός, πέραν του ότι θα έκανε το πατριωτικό του καθήκον, αποτρέποντας την ολοσχερή ρήξη με τη Ρωσία!

Όμως ο Νίκος Δένδιας, συμπορευόμενος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεώρησε πως έπρεπε να επιτεθεί στον Αντώνη Σαμαρά!

Ολέθριο σφάλμα και σίγουρα θα το πληρώσει ακριβά! Θα το καταλάβει, όταν το πολιτικό μέλλον του θα φθίνει καθημερινά, άσχετα των υψηλών στηρίξεων εκ του εξωτερικού!!

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »