Εκρήξεις σε Οδησσό, Σλαβιάνσκ, Kirovograd και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας

Ξεκίνησαν τα ρωσικά αντίποινα για την επίθεση στην αεροπορική βάση του Πσκοφ, με το Κίεβο να δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση από την Άνοιξη. Η Ρωσία προχώρησε σε μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον ουκρανικών στόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες 16 drones καμικάζι και ισάριθμοι πύραυλοι κρουζ έπληξαν μόνο το Κίεβο!

“Το Κίεβο αντιμετώπισε την μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή «από την άνοιξη», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο

 

Το Κίεβο δέχτηκε την μεγαλύτερη επίθεση από την Άνοιξη!

«Νυχτερινή αεροπορική επιδρομή. Το Κίεβο δεν είχε γνωρίσει τόσο ισχυρή επίθεση από την άνοιξη. Ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση (…) με drones και πυραύλους», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Πόπκο, διευκρινίζοντας πως «συνολικά, καταστράφηκαν πάνω από 20 στόχοι» στον αέρα από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου (…) δύο άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε», ανέφερε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, αρκετές ομάδες ρωσικών drones εισήλθαν στο Κίεβο από διαφορετικές κατευθύνσεις. Παράλληλα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95ΜS εξαπέλυσαν πυραύλους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην περιοχή Darnitsky του Κιέβου χτυπήθηκαν χώροι αποθήκευσης στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης με εξαρτήματα για μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα.

Αρκετοί ουκρανικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι, που δεν βρήκαν στόχους έπεσαν σαν βροχή σε συνοικίες στο Κίεβο.

Δείτε στο βίντεο την στιγμή της έκρηξης στο Κίεβο

 

Κτυπήθηκαν κέντρα Διοίκησης, θέσεις αναγνώρισης και σταθμοί Ελέγχου και Πληροφοριών

Το βράδυ της 30ης Αυγούστου, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν κέντρα διοίκησης, θέσεις αναγνώρισης ελέγχου και πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα πλήγματα έγιναν με όπλα υψηλής ακρίβειας από θάλασσα και αέρα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όλοι οι στόχοι της επίθεσης έχουν καταστραφεί.

Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον έξι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν μόνο στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός κτιρίου της ουκρανικής αντικατασκοπείας GUR.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν επίσης στρατιωτικά φορτία των ουκρανικών στρατευμάτων στις περιοχές του Κιέβου και της Οδησσού με πυραύλους κρουζ.

Χθες το βράδυ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν άλλο ένα συνδυασμένο χτύπημα με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις επιτέθηκαν τη νύχτα με drone καμικάζι Geran-2 σε μεγάλο σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Zhytomyr.

Τα drones προκάλεσαν ζημιές στη μεταφορική υποδομή και στο τροχαίο υλικό. Ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης ανέφερε την καθυστέρηση πολλών τρένων.

Ο Ρώσος ειδικός, Μπόρις Ρόζιν, σημείωσε αύξηση των επιθέσεων στην υποδομή υλικοτεχνικής υποστήριξης του ουκρανικού Στρατού. Πιστεύει επίσης ότι με την έναρξη του χειμώνα, οι επιθέσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ουκρανία θα επαναληφθούν.

Δείτε το βίντεο από το πυραυλικό πλήγμα σε σταθμό εκφόρτωσης κοντά στον οικισμό Dorozhnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ

Εκρήξεις σε Οδησσό, Σλαβιάνσκ, Kirovograd κτλ

Επιπλέον, εκρήξεις σημειώθηκαν τη νύχτα στις περιοχές της Οδησσού, του Τσερκάσι, του Σούμι και της Βίνιτσα και του Kirovograd.

Στο Kirovograd σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις μάχης εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αποθήκες με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν σημεία ανάπτυξης προσωπικού και αποθήκες πυρομαχικών στο Σλαβιάνσκ και το Ποκρόβσκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Pokrovsk, ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, καταστράφηκε επίσης μια παρτίδα όπλων, που έφτασε στην πόλη και μέρος του οποίου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επρόκειτο να μεταφέρουν κοντά στην Avdiivka.

Στο Σλαβιάνσκ, σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα πυρομαχικά ήταν αποθηκευμένα στην αποθήκη μιας επιχείρησης της πόλης.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »