ΟΡεπουμπλικανός εκπρόσωπος Τζέιμς Κόμερ ανέφερε ότι την πρόταση ώστε οι ΗΠΑ να στείλουν στρατεύματα στο Μεξικό μετά από μια απαγωγή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών πολιτών.

Ο εκπρόσωπος του Κεντάκι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής βρέθηκε στην εκπομπή Fox and Friends την Τρίτη και ανέφερε τον τρόπο που οι ΗΠΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό που θεωρούσε ο ίδιος ως αποτυχία του Μεξικού να αντιμετωπίσει τα καρτέλ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 3 Μαρτίου, τέσσερις Αμερικανοί απήχθησαν από ενόπλους, που πιστεύεται ότι ήταν μέλη του καρτέλ.

Οι Μεξικανοί αφού οδήγησαν τους Αμερικανούς στο βορειοανατολικό Μεξικό στην συνέχεια τους εκτέλεσαν.
Το περιστατικό άσκησε πίεση στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να αναλάβει μεγαλύτερη δράση κατά των συνοριακών θεμάτων και των μεξικανικών καρτέλ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν ότι αυτή η απαγωγή Αμερικανών πολιτών, ήταν ένα άλλο παράδειγμα αυτού που θεωρούν ως αποτυχία του Μπάιντεν να επιλύσει τα ζητήματα με τα μεξικανικά καρτέλ, συμπεριλαμβανομένων των απαγωγών, της διακίνησης ναρκωτικών και της διέλευσης των συνόρων.

Δύο από τους τέσσερις απαχθέντες βρέθηκαν νεκροί στις 7 Μαρτίου από τις μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας σε μια ξύλινη καμπίνα νοτιοανατολικά της συνοριακής πόλης Matamoros.

Μετά από αυτό, ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Λ.Γκράχαμ ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει νομοθεσία που επιτρέπει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν στρατιωτική βία κατά του Μεξικού για να πατάξουν τα καρτέλ.

Ο Κόμερ συμφώνησε με το σχέδιο του Γκράχαμ και μιλώντας στο κανάλι Fox είπε ότι η στρατιωτική παρουσία είναι σημαντική για την προστασία των Αμερικανών.

«Η θέση μου είναι πολύ σαφής, πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε στρατιωτική παρουσία, τουλάχιστον, στα νότια σύνορα, αν όχι πέρα από τα σύνορα.

Ένα από τα πράγματα που μάθαμε μετά την προεδρία Τραμπ είναι ότι είχε διατάξει έναν βομβαρδισμό σε μερικά εργαστήρια φεντανύλης, εργαστήρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στο Μεξικό ακριβώς απέναντι από τα σύνορα.
Για κάποιο λόγο ο αμερικανικός στρατός δεν το έκανε, και νομίζω ότι ήταν λάθος.

Σκεφτείτε όλους τους θανάτους που έχουν συμβεί, όχι μόνο από την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη που παρασκευάζεται στην νότια πλευρά των συνόρων, αλλά και την φαιντανύλη που ν συσκευάζουν οι Μεξικανοί πέρα από τα σύνορα.

Η περιοχή ήταν ένας τόπος συγκέντρωσης για τη φαιντανύλη ενώ υπάρχουν δεκάδες εργαστήρια για την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Πρέπει να πάρουμε μια σταθερή θέση ενάντια στο Μεξικό”, τόνισε ο ίδιος.

Παρά την αυξανόμενη πίεση από την κυβέρνηση Μπάιντεν, ο Μεξικανός πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην υπερβούν τα σύνορα σε καμία περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη ο ίδιος είπε ότι οι μεξικανικές αρχές «εργάζονται και συνεργάζονται» με τους Αμερικανούς ομολόγους τους, αλλά η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει σε «ξένες χώρες» να επέμβουν εντός χώρας.

Ο López Obrador είπε: «Δεν επεμβαίνουμε για να δούμε πως διανέμουν τα ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες οι εγκληματικές συμμορίες των ΗΠΑ».

Εκτιμάται ότι η κατάσταση στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ είναι σοβαρή και αναμένεται αν όχι η είσοδο αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, τουλάχιστον ή από κοινού δράση εντός των συνόρων του Μεξικού. Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ πιθανόν να επιδιώξουν δράση παρόμοια με άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής που κατασκεύαζαν ναρκωτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »