Έρχεται η μεγάλη άσκηση στην Α. Μεσόγειο – Απάντηση σε Ερντογάν
Επιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα, καθώς σε χθεσινό μας άρθρο αναφέραμε την έντονη κινητικότητα των Αιγυπτιακών ΕΔ.

”Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια εντατική σειρά στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων πρόσφατα, δίνοντας την εικόνα ότι αναμένουν πιθανότατα εξελίξεις είτε στην Α. Μεσόγειο είτε στην Λιβύη από την Τουρκία που είναι και ο γνωστός “ταραξίας” της περιοχής.”

”Αιγυπτιακές δημοσιογραφικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η ένταση και το γεωγραφικό εύρος των αιγυπτιακών στρατιωτικών ασκήσεων, αντικατοπτρίζουν την ανησυχία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας αυτής, για μια ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων, η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια.”
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, Αίγυπτος και Ελλάδα προετοιμάζουν ασκήσεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για εντυπωσιακή παρουσία στη ‘’ΜΕΔΟΥΣΑ’’.

Η μεγάλη διακλαδική άσκηση συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου έχει προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου ακριβώς ένα χρόνο μετά την τελευταία ‘’ΜΕΔΟΥΣΑ’’ πέρυσι το Νοέμβριο στην Κρήτη και το Μάλεμε.

 

Ήδη σχεδιάζεται η δέσμευση μεγάλων θαλάσσιων περιοχών ενώ στον αέρα θα χρησιμοποιηθεί το σύνολο του FIR Kαϊρου με έμφαση στην περιοχή όπου συνορεύουν η Ελληνική και Αιγυπτιακή ΑΟΖ τόσο για συμβολικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους.

Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις σε πρόβα τζενεράλε απόκρουσης της τουρκικής απειλής. Μόνο με τις κατάλληλες συμμαχίες και στρατιωτικές συνεργασίες η χώρα μας θα μπορέσει να αντιπαραταχθεί στις πολύ παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας που παίζει ένα λίαν «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας όλες τις συνθήκες και συμβάσεις έναντι της Ελλάδος.

Έτσι η κοινή ελληνο-αιγυπτιακή αεροναυτική άσκηση μας δίνει αυτό το πλεονέκτημα απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας. Αυτό που προβληματίζει όμως ιδιαίτερα τους Τούρκους επιτελείς είναι οι συχνές πολεμικές ασκήσεις και η συνεργασία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με Ισραηλινούς και Αιγυπτίους σε σταθερή βάση.

Η συχνή εξάσκηση των μαχητικών αεροσκαφών, η συχνότατη παρουσία στο Αιγαίο της «αφρόκρεμας» του αιγυπτιακού ναυτικού και πολεμικής αεροπορίας, καθώς και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες Ελλήνων και Αιγυπτίων κομάντος, έχει προβληματίσει το τουρκικό γενικό επιτελείο για το μέγεθος και την ισχύ αυτής της …συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »