Έχουμε νέα εγκλήματα πολέμου από Αζέρους/Τούρκους κατά αιχμαλώτων Αρμενίων στρατιωτών;
Τούρκοι και Αζέροι, συνεχίζοντας το κρεσέντο της οθωμανικής προπαγάνδας τους, με αφορμή τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με αιχμαλώτους Αρμένιους στρατιώτες, των οποίων η τύχη είναι άγνωστη.

Στα πλαίσια των οθωμανικών σχεδίων, Αζέροι στρατιώτες έβαλαν Αρμένιους στρατιώτες να κρατάνε δήθεν λευκή σημαία, όντας αιχμάλωτοι, για να δείξουν προφανώς την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων των Αζέρων, που πολεμούν μαζί με Τούρκους και Σύριους εγκληματίες Τζιχαντιστές κατά των τακτικών δυνάμεων της Αρμενίας.

Οι εικόνες από την υποτιθέμενη παράδοση μιας ομάδας Αρμενίων στρατιωτών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ παρουσιάστηκαν σε ολόκληρο τον τουρκικό Τύπο.

Ελπίζουμε να ζουν αυτά τα στρατευμένα παιδιά της Αρμενίας που πολεμούσαν υπέρ βωμών και εστιών, αν και η πρακτική των Τούρκων είναι γνωστή, σύμφωνα και με πληροφορίες και δεδομένα από την παλαιότερη εισβολή, όπως αυτής της Κύπρου το 1974, στην οποία διαπράχθηκαν θηριωδίες από μέρους τους.

Το επαναλαμβάνουμε ότι ελπίζουμε αυτοί οι Αρμένιοι στρατιώτες να είναι ζωντανοί και να ανταλλαγούν κάποια στιγμή με Αζέρους αιχμαλώτους που σίγουρα κατέχει η αρμενική πλευρά.

Ζητούν επίσημη αναγνώριση της δημοκρατίας του Αρτσάκ οι Αρμένιοι
“Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Artsakh ”
ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Δημοκρατίας του Artsakh.

Ολόκληρη η ανακοίνωση :

“Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων από τη Μέση Ανατολή, έχουν εξαπολύσει έναν επιθετικό πόλεμο κατά της Δημοκρατίας του Artsakh.

Η μεγάλης κλίμακας ένοπλη επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν στη Δημοκρατία του Artsakh συνοδεύεται από σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τους νόμους και τα έθιμα που ισχύουν σε ένοπλες συγκρούσεις.

Συγκεκριμένα, οι ένοπλοι σχηματισμοί του Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας βομβαρδίζουν σκόπιμα πόλεις, χωριά και πολιτικές εγκαταστάσεις του Artsakh με σκοπό την τρομοκρατία και την καταστροφή. Ως αποτέλεσμα των εγκληματικών τους ενεργειών, υπήρξαν πολυάριθμα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των ηγετών των χωρών που προεδρεύουν του Ομίλου Μινσκ του ΟΑΣΕ και της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της, με στόχο την άμεση παύση της ένοπλης επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν και την αποσυμφόρηση των εντάσεων.

Ταυτόχρονα, παρατηρούμε ότι όλες οι απαιτήσεις και οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας απορρίπτονται κυνικά από την τριπλή συμμαχία Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Artsakh προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών του στη ζωή και την ειρηνική ανάπτυξη.

Στην τρέχουσα κατάσταση, η διεθνής αναγνώριση του Artsakh είναι ο μόνος αποτελεσματικός μηχανισμός για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή”, καταλήγει .

Η αλήθεια είναι η πρώτη που δολοφονείται σε τέτοιες περιπτώσεις όπως ο πόλεμος στο Ναγκόρν/Καραμπάχ, μαζί με την διεθνή πρακτική, τους νόμους και κυρίως την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή οι Τούρκοι θα καθίσουν στο σκαμνί κάποιου διεθνούς δικαστηρίου για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε ΝΑ Τουρκία κατά των Κούρδων, στην Συρία, την Λιβύη, το Ιράκ, την Κύπρο και τώρα στο Ναγκόρνο, διότι αυτά παραείναι πολλά, και κυρίως ειδεχθή.

Σχέδιο των Αζέρων να νομιμοποιήσουν την τουρκική στρατιωτική βοήθεια στην χώρα τους
Το Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει την “Συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση και αμοιβαία υποστήριξη με την Τουρκία” που χρονολογείται από το 1994. Η Συνθήκη αυτή υποχρεώνει την Τουρκία να στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν σε περίπτωση απειλής που αφορά την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν.

Δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξουν όλες αυτές οι προσπάθειες, αλλά όσο οι Τούρκοι και οι Αζέροι δεν διακόπτουν τις επιθέσεις, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ, ειδικά μετά την εισβολή Τζιχαντιστών.

Αναγνώριση τώρα.

Ανακοίνωση του Υπ.Εξωτερικών του Ν.Καραμπάχ- Αρτσάχ.

«Kαλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Αρτσάχ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της στη ζωή και την ειρηνική ανάπτυξη. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η διεθνής αναγνώριση του Αρτσάχ είναι ο μόνος αποτελεσματικός μηχανισμός αποκατάστασης της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »