Σάλος στη Τουρκία με το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο
Σφοδρή ενόχληση επικρατεί με τις ΗΠΑ στη Τουρκία, καθώς τo νέο αμυντικό νομοσχέδιο για τη συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ, το οποίο κατέθεσαν στη Γερουσία οι Γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, ζητώντας και προβλέποντας περαιτέρω αναβάθμιση, συνεργασία και υποστήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αιφνιδίασε τους γείτονες.

”Στις ΗΠΑ, οι γερουσιαστές Bob Menendez και Marco Rubio υπέβαλαν νομοσχέδιο στη Γερουσία για συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με την Ελλάδα. Το εν λόγω νομοσχέδιο ενθαρρύνει την αυξημένη υποστήριξη των ΗΠΑ για τον ελληνικό στρατιωτικό εκσυγχρονισμό και την από κοινού στρατιωτική εργασία με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ. Στο νομοσχέδιο, τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι ένας «αξιόπιστος» σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Οι γερουσιαστές Menendez και Rubio αποφάσισαν: “Ας δώσουμε τα F-35 που παράγονται για την Τουρκία στην Ελλάδα”, αναφέρει η YeniSafak.
”Φωνές” για απόσυρση από το ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, μετά την αμερικανική εισήγηση υπέρ της Ελλάδας, αυξάνονται οι φωνές κατά του ΝΑΤΟ στη Τουρκία.

”Η σχέση μας με το ΝΑΤΟ είναι παρόμοια με το σύμφωνο του Φάουστ με τον διάβολο. Ο κύριος στόχος του ΝΑΤΟ ήταν να κρατήσει την Ευρώπη και την Τουρκία μακριά από τη Ρωσία και να τα συνδέσει με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε το 2019, αποφασίστηκε να προετοιμαστεί ένα έγγραφο πολιτικής του ΝΑΤΟ στο οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά η λέξη Κίνα. Η έκθεση με τίτλο «ΝΑΤΟ 2030: Μαζί για μια νέα εποχή», η οποία θα σηματοδοτήσει τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου, περιλαμβάνει όχι μόνο τη Ρωσία αλλά και την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπλικά συστήματα 09.06.2021 – 12:23131
Εξοπλιστική ρελάνς: Έρχονται νέα αντιαρματικά όπλα Kornet-E για τον ΕΣ

Προκειμένου να αποφευχθεί η κατάχρηση «αυταρχικών καθεστώτων» όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα δημιουργηθεί ένα «Κέντρο Αριστείας για τη Δημοκρατική Ανθεκτικότητα»! Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν έναν βασικό λόγο: να αποτρέψουν την εξάπλωση της Κίνας στον κόσμο. Για να διατηρηθεί η ηγεμονία του δολαρίου και του ναυτικού.

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για επαναπροσδιορισμό της Άγκυρας θα εισέλθουν σε κρίσιμη φάση στις 14 Ιουνίου. Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε αεροπορική άσκηση στην Ιταλία, μαζί με το Ισραήλ, με στόχο το Ιράν.

Η εφημερίδα Times of Israel χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ισραηλινών F-35 ως τη μεγαλύτερη άσκηση στην οποία έχουν συμμετάσχει ποτέ. Η δύναμη του λαού είναι η μεγαλύτερη δύναμη. Ας μην ελπίζουμε για βοήθεια από το ΝΑΤΟ. Ήρθε η ώρα να τα πετάξουμε από το μυαλό μας. Το ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »