Με τα νεύρα του Πούτιν παίζει ο Ερντογάν και στην Αρμενία
Με την “φωτιά” παίζουν οι Τούρκοι αφού αποφάσισαν να χτυπήσουν και στο μέτωπο της Αρμενίας, προκαλώντας οργή όχι μόνο στο Ερεβάν αλλά και στη Μόσχα.

Η Τουρκία αποφάσισε να κλιμακώσει την σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και χρησιμοποίησε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Anka-S, εξοπλισμένο με πυραύλους για να χτυπήσει το έδαφος της Αρμενίας.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα δεν εντοπίστηκε μόνο στα σύνορα της Αρμενίας, αλλά πέταξε σε σχετικά μικρή απόσταση και από τη ρωσική στρατιωτική ή βάση στο Γιούμρι, προκαλώντας την οργή στο ρωσικό γενικό επιτελείο για τις προθέσεις της Άγκυρας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτές οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενεργά από την Τουρκία, κατά του εδάφους της Αρμενίας στην διάρκεια σοβαρών στρατιωτικών συγκρούσεων.

Όπως σημειώνει έγκυρη πηγή, τέτοιες προκλητικές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου χώρου της Γεωργίας, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το εάν η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση πλήρους κλίμακας με την Αρμενία.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η επιθετική ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας μπορεί να υποδηλώνει την προετοιμασία ακόμα και μιας εισβολής στην Αρμενία. Ωστόσο, παρά την αριθμητική ανωτερότητα του τουρκικού στρατού οι Αρμένιοι θα προκαλούσαν πολλά προβλήματα στην Άγκυρα.

Ένα τέτοιο σενάριο θα επέφερε σίγουρα στην Τουρκία πολύ σοβαρές απώλειες, δηλώνουν Ρώσοι ειδικοί, αφού η Αρμενία διαθέτει όπλα αιχμής στο οπλοστάσιο της για να εξουδετερώσει drone, εχθρικά ελικόπτερα αλλά και μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Μόσχα και Άγκυρα κινούνται σε ένα μακρύ και “σκοτεινό μονοπάτι” εδώ και μεγάλο διάστημα, έχοντας σχέσεις που “κρέμονται σε μια κλωστή”.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία διατηρεί στρατιωτική βάση στην Αρμενία, την προμηθεύει όπλα και θεωρεί τη χώρα αυτή ως στρατηγικό εταίρο της στην περιοχή.

Μιλάμε για όπλα όπως οι πύραυλοι Iskander-M οι οποίοι έχουν βεληνεκές 300 χλμ.

Μετά τις συγκρούσεις του Ιουλίου, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας δύο εβδομάδων με τη συμμετοχή χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων και από τις δύο χώρες, ενώ Τούρκοι στρατιωτικοί μετακινήθηκαν στην χώρα.

Αυτήν την στιγμή έχουμε μια τεράστια πολιτική και στρατιωτική προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, ενώ οι Τσετσένοι αναμένουν με ανυπομονησία και αυτοί την βοήθεια των “αδελφών” Τούρκων.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι Ρώσοι θα “ξυπνούσουν” πολύ απότομα από το λήθαργο που βρίσκονται με την Τουρκία και θα ερχόντουσαν σε αντιπαράθεση με τους Τούρκους σε τρία τουλάχιστον μέτωπα: Συρία, Αρμενία, Λιβύη, ενώ το θέμα με τα Στενά του Βοσπόρου θα γίνονταν το κύριο έρεισμα για κάτι ακόμα χειρότερο μεταξύ τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »