Στα νευραλγικά  σημεία του κέντρου του Αιγίου, στα μαγαζιά  της πόλης μας, εκεί  που χτυπάει η καρδιά της μικρομεσαίας επιχείρησης και επιχειρηματικότητας, βρέθηκα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Αιγιάλεια μαζί για το αύριο” και επικεφαλής τον Χρήστο Γούτο .
Αντάλλαξα ευχές και χρόνια πολλά  με τους καταστηματάρχες, άκουσα  και κατέγραψα    τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και φυσικά μέσα  από τη μακροχρόνια επαφή μου με τους ανθρώπους της αγοράς και την σχέση  εμπιστοσύνης που έχει  αναπτυχθεί μεταξύ μας, μου μίλησαν  και για  προβλήματα της καθημερινότητας, με κυρίαρχο  τον φόβο της επιβίωσης των ίδιων και των επιχειρήσεων τους και όπως ήταν αναμενόμενο με ενημέρωσαν  και για την κίνηση της αγοράς και συγκεκριμένα για  το τελευταίο δεκαπενθήμερο- εικοσαήμερο.
Το ευχάριστο ήταν πως ο κόσμος που επισκέφτηκε την περιοχή μας εν όψει της εορτής της Παναγίας και των καλοκαιρινών διακοπών δεν έμεινε απλός παρατηρητής  των  καταστημάτων μας ,σύγκρινε και ψώνισε, ήπιε τον καφέ και το ποτό του , έφαγε, διασκέδασε.
Βέβαια η μικρή αυτή ανάκαμψη δεν ήταν αρκετή για να καλύψει το μειωμένο  τζίρο  του περασμένου διαστήματος , που ακόμα και τον Ιούλιο και παρά τις εκπτώσεις ο κόσμος ήταν όχι μόνο διστακτικός αλλά αρκούνταν μόνο στα απαραίτητα.
Ως π. Πρόεδρος του Εμπορικού έχοντας συνδράμει στην τόνωση της αγοράς με δράσεις και μάλιστα εν καιρώ covid , γνωρίζω από πρώτο χέρι πως μόνο με γερές παρεμβάσεις , στήριξη και φυσικά συνεργασία με όλους τους υγιείς φορείς της περιοχής μπορεί να επιτευχθεί η ανάκαμψη. Και φυσικά με έναν Δήμο αρωγό και συμπαράσταση, πάντα στο πλευρό του πολίτη . Δυστυχώς ως δημότης Αιγιαλείας, έχοντας  τη δυνατότητα να γνωρίζω από πρώτο  χέρι τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, όντας  ένας  από τους ελάχιστους   υποστηρικτές του τα τελευταία χρόνια, εκφράζω την απογοήτευση μου γιατί σε ότι κάναμε και σε ότι αντιμετωπίζαμε ως πολίτες και ως έμποροι ήμασταν τραγικά μόνοι.
Μετά τη σταθερή καθοδική πορεία του Δήμου μας , μόνο μια ριζική αλλαγή θα μπορούσε να μας βγάλει από το τέλμα. Κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με έναν Δήμο εξωστρεφή, που οι έχοντες την εξουσία θα έχουν ανοιχτά ότα και όχι βουλοκέρια και που οι διοικούντες θα έχουν  όραμα για τον Δήμο, τα μαγαζιά και το επιχειρείν και θα παλεύουν να κρατήσουν τα παιδιά μας που ξενιτεύονται.
Βλέποντας τι λάβαμε τα τελευταία χρόνια, ας αναρωτηθούμε όλοι μας τι θέλουμε για τον τόπο μας;; Στασιμότητα ή ΠΡΌΟΔΟ;; Πειράματα ή ΜΕΛΈΤΕΣ;;
Κάποιους  στην Τύχη ή ΑΛΗΘΙΝΟΎΣ ΓΝΏΣΤΕΣ;;  Σκύψιμο κεφαλιού ή ΑΓΏΝΕΣ;;
Δεν μας αξίζει αυτή η απαξίωση του τόπου!! Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα!! Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυτό που μας αξίζει!! Μπορούμε και Θέλουμε  και θα το Κάνουμε!!!
              με τιμή
Λάμπης Π.Παπαδοπουλος
-Επιχειρηματίας-Οικονομολόγος
-Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
-π.Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας
-Αντιπρόεδρος ΟΕΕΣΠ
-Εκλέκτορας ΕΣΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »