Η κ. Μαστοράκου θέλησε να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του Τελωνείου, για τυχόν προβλήματα, αλλά και για τη στελέχωσή του. Η ενημέρωση έγινε από την αναπληρώτρια διοικήτρια Θεανώ Παναγιωτοπούλου, καθώς επίσης και από την προϊσταμένη του τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Μαρία Δρίβα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Τελωνείο είναι ο κατακερματισμός των εγκαταστάσεών του και ότι δεν βρίσκεται στο φυσικό του χώρο που είναι το Λιμάνι.

Μετά τον χαρακτηρισμό του Κτηρίου Υπηρεσιών Λιμένα στο Βόρειο Λιμάνι ως σεισμόπληκτο και κατεδαφιστέο, το Τελωνείο στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο επί της οδού Ακτής Δυμαίων, μακριά από το Νότιο Λιμάνι στο οποίο δεν έγινε πρόβλεψη για την εγκατάστασή του στο χώρο του Τελωνείου. Δυστυχώς ακόμη δεν βρέθηκε τρόπος «θεραπείας» (μιας και υπάρχουν χώροι για την εγκατάστασή του εκεί) και ο λόγος είναι ότι εμπλέκονται το ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΛΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών, η ΑΑΔΕ, κλπ. Να σημειωθεί επίσης ότι οι αποθήκες και ο χώρος στάθμευσης οχημάτων του Τελωνείου παραμένουν στην προβλήτα της Γούναρη στο Βόρειο Λιμάνι, χώρο που διεκδικεί ο Δήμος Πατρέων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ που είναι τμήμα του Τελωνείου βρίσκονται στη Δυτική Αχαϊα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το Τελωνείο ελέγχει ό,τι έχει σχέση με τα καπνικά, τα καύσιμα, τα αλκοολούχα ποτά,, κλπ, καθώς επίσης και με τις εισαγωγές-εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και τρίτες χώρες. Από πλευράς στελέχωσης από τις 63 οργανικές θέσεις είναι τοποθετημένοι 50, από τους οποίους οι 10 βρίσκονται εκτός υπηρεσίας για λόγους υγείας.

Η κ. Μαστοράκου υποσχέθηκε ότι θα προβάλει το πρόβλημα στέγασης προκειμένου να βρεθεί τρόπος θεραπείας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »