Πανηγύριζε ο Τσίπρας!
Mετά τον σάλο που προκλήθηκε και μετά την ανάδειξη του ζητήματος  (καθώς τα υπόλοιπα ΜΜΕ το απέκρυψαν), το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ορθή επανάληψη του κοινού ανακοινωθέντος Ελλάδας-ΗΠΑ, απο όπου απαλείφθηκε ο χαρακτηρισμός ”ιστορική”, από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δηλαδή εδώ έχουμε δύο τινά:

Α: Στο ΥΠΕΞ δεν γνωρίζουν να γράφουν
Β: ”Διέγραψαν” το ”ιστορική”, για μην χάσει ψήφους η Κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας – ΗΠΑ, στο οποίο αρχικά γινόταν λόγος για ”την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών”.

”Πριν κατέβω από το βήμα να μη παραλείψω, για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ τη κυβέρνηση και το κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του. Που αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ. Και χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση την Ιστορική όπως γράφουν Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Εκεί φθάσαμε, ο εθνικός ολετήρας Α. Τσίπρας να πανηγυρίζει και ταυτόχρονα να ειρωνεύεται. Μιλάμε για τον άνθρωπο που ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς!

Βέβαια το λάθος είναι της ΝΔ, η οποία άλλα υποσχέθηκε και άλλα έπραξε στο Σκοπιανό.

Τι έγραφε η ανακοίνωση
”Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα επαναλαμβάνουν την υποστήριξή τους για την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς σύμφωνα με την επιλογή των πολιτών τους. Τόνισαν τις προσπάθειες της Ελλάδας προς το σκοπό αυτό, σημειώνοντας τη συνεχιζόμενη συνάφεια της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών και της επακόλουθης ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής της με καλή πίστη.”

Η ανακοίνωση στα αγγλικά πριν την αλλαγή

”The United States and Greece reiterate their support for the integration of all the countries of the Western Balkans into European and transatlantic institutions according to the choice of their citizens.They highlighted Greece’s efforts to this end, noting the continued relevance of the historic Prespes Agreement and North Macedonia’s subsequent accession to NATO, while underscoring the importance of its consistent implementation in good faith.”

Με την αλλαγή

”They highlighted Greece’s efforts to this end, noting the continued relevance of the Prespes Agreement and North Macedonia’s subsequent accession to NATO, while underscoring the importance of its consistent implementation in good faith.”

Είμαστε σοβαρό κράτος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »