Όταν έλεγε ότι μέσα Σεπτέμβρη θα τις πετάξουμε
Οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν, αυτό είπε μέσα σε άκρες η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως είναι δύσκολο να πετάξουμε τις μάσκες πριν από την άνοιξη του 2022.

Είναι η ίδια που τον Μάιο υποστήριζε πως μέσα Σεπτέμβρη θα τις πετάξουμε. «Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες», είχε δηλώσει τότε και τώρα που φτάσαμε στα μέσα Σεπτέμβρη… όχι μόνο δεν τις πετάξαμε, αλλά δεν αναμένεται και να τις βγάλουμε πριν από την άνοιξη του 2022.

Άλλωστε μας έχει συνηθίσει η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» σε προβλέψεις και υποσχέσεις που δεν έχουν καμία βάση και διαψεύδονται. Από το δύο κρίσιμες εβδομάδες, μέχρι τις καθημερινές προβλέψεις που γίνονται για τα κρούσματα και πολλά ακόμη.

Συγκεκριμένα η Μ.Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στους λόγους που καθιστούν δύσκολη την απαλλαγή μας από τη μάσκα πριν την άνοιξη του 2022.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, η παραλλαγή Δ άλλαξε τα δεδομένα και συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δ», τόνισε. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως πάλι η ίδια μιλούσε για ένα διαφορετικό καλοκαίρι φέτος.

Παράλληλα μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων. «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ επεσήμανε πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», ανέφερε, παρόλο που μέχρι στιγμής ελάχιστα παιδιά έχουν νοσηλευθεί με κορωνοϊό.

Παράλληλα, η κα Παγώνη προέταξε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κα Παγώνη έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

Για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, η κα Παγώνη τόνισε πως αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »