Νεώτερη ενημέρωση

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη.

Ρομά, φορείς και συλλογικότητες οργανώνουν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Από το μεσημέρι έχουν μετακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις και «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Δυτική Αττική, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις είναι και τα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας, ιδίως όσα βρίσκονται κοντά σε καταυλισμούς Ρομά.

Επεισόδια στη Χαλκίδα

Ρομά συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Καμάρες της Χαλκίδα και άναψαν φωτιές, προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης, αλλά και προς την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου τριάντα άτομα Ρομά καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων ενώ σύμφωνα με το eviathema.gr, άγνωστα άτομα έσπασαν λίγο μετά τις 18.00 Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονται στο σημείο, ώστε να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους ενώ μάλιστα έχουν κλείσει οι οδοί γύρω από την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη από αργά το μεσημέρι και στην Παγανή Λέσβου, με ομάδα περίπου 50 Ρομά, κυρίως ανήλικων, να έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος του πρώην Κτηνιατρείου και να καίνε λάστιχα, ενώ πέταξαν και πέτρες προς δυνάμεις της αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο.

Επεισόδια στην Ρόδο

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν σήμερα το βράδυ δεκάδες τσιγγάνοι, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

 

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δείτε φωτογραφίες από την ιστοσελίδα rodiaki:

 

Στους δρόμους οι Ρομά και στη Θήβα

Νωρίτερα, Ρομά βγήκαν στους δρόμους στη Θήβα και έβαλαν φωτιές.

 

Επεισόδια στην Πάτρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Πάτρας.
4οο περίπου άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουαστικό χώρο, διαμαρτύρονται για το θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει κλείσει κεντρικούς δρόμους.

Μερίδα ατόμων επιχείρησε να προκαλέσει φθορές σε ΑΤΜ κεντρικού τραπεζικού καταστήματος, ωστόσο εκείνη την ώρα στο σημείο βρίσκονταν πολίτες.

Στη συνέχεια εκσφενδόνισαν πέτρες στο Δικαστικό Μέγαρο.

Κατά την άφιξη τους στο ύψος του παραρτήματος και στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Μαιζώνος, επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ

 

 

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ  δέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κουκουλοφόροι βγήκαν από τους χώρους του ΑΠΘ και εκτόξευσαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Τα άτομα στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί απάντηση με ρίψη χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Σημειώνεται ότι από τις μολότοφ υπέστη φθορές και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγη ώρα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Αρχικό κείμενο

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο και στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο να γυρνάνε σε προηγούμενους σταθμούς.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα δρομολόγια 1324 και 1325 της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο του Προαστιακού, τα οποία δεν μπορούν να φτάσουν στον σταθμό στον Ασπρόπυργο λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στις σιδηροδρομικές γραμμές και στον καταυλισμό των Ρομά.

Δεν είναι γνωστό, ακόμη, τι θα γίνει με τα επόμενα δρομολόγια της γραμμής. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη διακοπεί εκτάκτως 8 δρομολόγια λεωφορείων ενώ έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 18:00, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια που διακόπτονται σε οκτώ λεωφορειακές γραμμές είναι τα εξής:

  • 723 Φυλή – Ανω Λιόσια
  • 733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια
  • 709 Τοπικό Δροσούπολης
  • 712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες_ – Ανω Λιόσια (Πανόραμα)
  • 728 Αχαρναί – Αγιος Πέτρος – Αγιος Ιωάννης – Πλάτωμα
  • 749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού
  • 752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος
  • 805 Απρόπυργος – Νεόκτιστα

 

Ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε έκτακτη διακοπή δρομολογίων το απόγευμα της Τρίτης σε οκτώ λεωφορειακές γραμμές ενόψει των συγκεντρώσεων μετά τον θάνατο του 16χρονου, ο οποίος είχε πυροβοληθεί από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, και της πιθανότητας να γίνουν επεισόδια.

Επιπλέον, έκλεισε και τον σταθμό του Μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Από τις 5 το απόγευμα διακόπηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων στις γραμμές

723 Φυλή – Ανω Λιόσια

733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια

709 Τοπικό Δροσούπολης

712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες) – Ανω Λιόσια (Πανόραμα)

728 Αχαρναί – Αγιος Πέτρος – Αγιος Ιωάννης – Πλάτωμα

749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού

752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος

805 Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »