Χάος στην ουκρανική πρωτεύουσα

Πρωτοφανές κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε όλη την Ουκρανία από δεκάδες βομβαρδιστικά και σκάφη επιφανείας

Το σύνολο της ουκρανικής επικράτειας που ελέγχει το Κίεβο κτυπούν μαζικά με πυραύλους ρωσική Αεροπορία και Ναυτικό από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 1η Μαΐου , όπως έχουμε αναφέρει από τις πρώτες ώρες εκδήλωσής της επίθεσης,.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  έχοντας συγκεντρώσει μια πολύ μεγάλη δύναμη αποτελούμενη, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από 25 βομβαρδιστικά, (εκ των οποίων τα 10 Tu-95MS) 11 σκάφη επιφανείας και δύο υποβρύχια εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανές κύμα πυραυλικών επιθέσεων.

Κίεβο,  Ντνίπρ, Πάβλογκραντ, Χάρκοβο, Χμελνίτσι, Ιβάνο-Φρανκίφσκ είναι   μόνο μερικές από τις τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν συγκεντρώσεις ουκρανικών δυνάμεων και πυρομαχικών που σφυροκοπεί η Μόσχα με εκατοντάδες βλήματα cruise.

Εκρήξεις έχουν καταγραφεί σε Κίεβο και  Ντνίπρο με την ουκρανική αεράμυνα να προσπαθεί  να καταρρίψει όσους περισσότερους  πυραύλους μπορεί.

Όπως ‘έχουμε ήδη αναφέρει πρόκειται για μια ρωσική επιχείρηση αποδιοργάνωσης του ουκρανικού αμυντικού συστήματος προκειμένου να συντρίψουν την ουκρανική αντεπίθεση πριν κν αυτή προλάβει να εκδηλωθεί.

Οι ρωσικές Δυνάμεις κτύπησαν και τον σιδηροδρομικό κόμβο του Pavlograd, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν μια μαζική έκρηξη αντιαεροπορικών πυραύλων S-300. Σύμφωνα με αυτούς, καταστράφηκαν δύο πυροβολαρχίες  (έως 16 εγκαταστάσεις) S-300P. Επιπλέον, χτυπήθηκαν οχήματα ανεφοδιασμού με εφεδρικά πυρομαχικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την άλλη πλευρά το CNN αναφέρει ότι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 100 τουλάχιστον ρωσικά βλήματα cruise ενώ το BBC αναφέρει ότι η Ρωσία είναι πλέον χωρίς αποθέματα στρατηγικών βλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »