Ξεσάλωσε ο ψευδομουφτής Ξάνθης: «Ούτε Βούλγαροι ούτε Έλληνες μπορούν να αποφασίσουν για μένα»
Μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδομουφτή της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, θέμα που έφτασε μέχρι την Βουλή το θρασύτατο πιόνι της Άγκυρας στην Θράκη μας επανήλθε!

Παίρνοντας αέρα από την επικείμενη επίσκεψη Τσαβούσογλου, ο Αχμέτ Μετέ με περισσή προκλητικότητα δήλωσε: “Ούτε Βούλγαρος ούτε Έλληνας μπορούν να αποφασίσουν για μένα. Ξέρω και λέω τι είμαι. Εκείνοι που λένε Πομάκοι, πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η γλώσσα που μιλούν είναι η γλώσσα μιας άλλης χώρας.”
Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, αξιολόγησε και την επίσκεψη του Τσαβούσογλου στον ιστότοπο iskecemuftulugu.org ενώ μίλησε και για την διαδήλωση για την Παλαιστίνη το περασμένο Σάββατο.

“Η Παλαιστίνη είναι η αιμορραγική πληγή του κόσμου. Η καρδιά που δεν κλαίει για την Παλαιστίνη δεν μπορεί να είναι ζωντανή. Ειδικά, εάν η καρδιά του ισλαμικού κόσμου δεν πονάει, αυτό σημαίνει τον θάνατό της. Ως Μουσουλμάνοι Τούρκοι της Ξάνθης, έχουμε κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για τη μειονότητα και την ανθρωπότητά μας.

Εκπληρώσαμε την ευαισθησία μας για να σταματήσουμε τη δίωξη. Η παλαιστινιακή πορεία ήταν μια δημοκρατική πορεία. Κανείς δεν πρέπει να ψάχνει για κακή πρόθεση (…) Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι ζούσαν μαζί με ειρήνη και ευτυχία. Θέλω να πω ότι σήμερα η Ιερουσαλήμ χρειάζεται τέτοια ειρήνη. Προσπαθώ να το τονίσω αυτό. Έβγαλαν ανόητα άρθρα και παρουσίασαν αυτή τη θέση μου ως Τζιχάντ, ως αντιχριστιανική και αντισημιτική. Το αρνούμαι εντελώς. Επίσης, υπάρχουν φωτογραφίες Ελλήνων αξιωματούχων δίπλα στη σημαία της Σαουδικής Αραβίας. Εάν είναι επίσης τζιχαντιστές επειδή ποζάρουν μπροστά σε αυτήν τη σημαία, μπορώ επίσης να δεχτώ αυτές τις συκοφαντίες. Διαφορετικά, αρνούμαι.”
Υπονοώντας αφενός τον Α/ΓΕΕΘΑ και αφετέρου τον Έλληνα ΥΠΕΞ που είχαν επαφές με Σαουδάραβες το τελευταίο διάστημα.

Προκλητικός ήταν και σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση Μητσοτάκη την οποία επέκριναν και οι Τούρκοι

“Ο αξιότιμος Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης μίλησε σύμφωνα με τη δική του βούληση. Εξέφρασε τη Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως Έλληνας. Η Ελλάδα υπέγραψε την ειρηνευτική συνθήκη της Αθήνας και την ειρηνευτική συνθήκη της Λωζάνης με την Τουρκία. Έκαναν την ανταλλαγή με την Τουρκία. Με τον καιρό, εκτύπωσαν τη λέξη Τουρκικά στις πινακίδες των σχολείων μας. Μας έδωσαν τα πτυχία τους ως Τουρκικό δημοτικό σχολείο. Στην πραγματικότητα, όταν η Βουλγαρία είπε ότι «αυτή η μειονότητα μιλά Βουλγαρικά» «είναι Βουλγαρία», η Ελλάδα υπερασπίστηκε ότι δεν είμαστε Βούλγαροι και μας ζητήθηκε να μιλήσουμε Τουρκικά.

Τώρα μας λένε «είσαι Έλληνας». Αυτές οι συζητήσεις δεν είναι πειστικές και δεν είναι αλήθεια. Ποιος ξέρει τι είναι. Ούτε Βούλγαρος ούτε Έλληνας μπορούν να αποφασίσουν για μένα. Ξέρω και λέω τι είμαι. Όσοι λένε πομάκοι, προσέξτε, η γλώσσα που μιλούν είναι η γλώσσα μιας άλλης χώρας. Εκείνοι που το προκαλούν επίσης οδηγούν αυτήν την κοινωνία σε καταστροφή” είπε

Για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, στη Θράκη είπε: “Ενώ ο τύπος μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, μερικές φορές μπορεί να επιβάλει κακές ιδέες. Δυστυχώς, είναι σαν ένα συγκεκριμένο τμήμα στην Ελλάδα να προσπαθεί να κάνει τους δύο λαούς που ζουν εδώ να γίνουν εχθροί.

Ερμηνεύει κάθε λέξη με εχθρότητα, μνησικακία και μίσος. Ωστόσο, η μειονότητα συνήθως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Σε όλη την ιστορία, θέλουμε να ζήσουμε με φιλικό τρόπο με την εκπαίδευση που λάβαμε από τους Οθωμανούς παππούδες μας.

Αλλά μερικοί άνθρωποι θέλουν η μειονότητα να εκτρέφεται σαν πρόβατα, να είναι άνθρωποι που δεν ξέρουν τη γλώσσα, δεν ξέρουν τον τρόπο, να λένε ναι σε ό, τι τους λένε. Η επίθεση στα τζαμιά και το Ισλάμ είναι παραδείγματα αυτού. Θέλουν να επιβάλουν ότι η έκφραση των μειονοτικών μας δικαιωμάτων είναι αντιδημοκρατική. Τα προβλήματα που αναπτύσσονται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να μας επηρεάζουν. Απαιτούμε μόνο τα δικαιώματά μας που μας δεσμεύουν ως μειονότητα. Θέλουμε αμοιβαιότητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »