Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tvzvezda.ru, το εθνικό τάγμα ”Tornado”, είναι ένα από τα πιο βάναυσα την Ουκρανία.

”Εξόπλισαν χώρους για εκλεπτυσμένα βασανιστήρια ακριβώς στα υπόγεια σχολείων και νοσοκομείων, Τρομοκρατούσαν τους κατοίκους του Ντονμπάς, απήγαγαν κόσμο, τους οποίους και βίαζαν και τέλος τους λεηλατούσαν”, γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα. ”Όλα αυτά αφορούν τους αγωνιστές του εθνικού τάγματος «Tornado»”.

Στην Ουκρανία, η ποινική υπόθεση που κινήθηκε εναντίον τους χωρούσε σε 80 τόμους. Οι συμμετέχοντες έλαβαν περισσότερα από 70 χρόνια φυλάκισης.  Τώρα όμως είναι πάλι ελεύθεροι. Αποδεικτικά στοιχεία για τα τερατώδη εγκλήματα τους βρίσκεται στο νέο βίντεο «Stars», που γυρίστηκε ως μέρος ενός ειδικού έργου συλλογής και γενίκευσης των εγκλημάτων των Ουκρανών.

Το Εθνικό Τάγμα “Tornado” δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Ο Ruslan Onishchenko, που είχε προηγουμένως καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα 5 φορές, τοποθετείται επικεφαλής αυτού του τάγματος, το οποίο συμμετείχε στον πόλεμο του Ντοντμπάς. Στο σώμα του υπάρχουν τατουάζ με φασιστικά σύμβολα. Και παρόλο που δεν θεωρεί τον εαυτό του Ναζί, σε συνέντευξή του σε ουκρανικά κανάλια, από τα χείλη του ακούγονται επανειλημμένα απειλές κατά των κατοίκων του Ντονμπάς.

Το σκάνδαλο γύρω από τον «Tornado» φουντώνει το καλοκαίρι του 2015. Ήταν τότε που εμφανίστηκαν στοιχεία για πολυάριθμες θηριωδίες των μαχητών του Εθνικού Τάγματος στο LPR. Στα πλάνα που δημοσίευσε η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας την ίδια περίοδο, το 2015, η πρώτη μαρτυρία όσων υπέφεραν από το τάγμα.

Η ποινική υπόθεση, στην οποία 80 τόμοι, 111 μάρτυρες και 13 θύματα, εξετάζονταν για σχεδόν 2 χρόνια. Τα «αδέρφια στα όπλα», νεοναζί, προσπάθησαν επανειλημμένα να εισβάλουν στο δικαστικό μέγαρο. Όμως οι λεπτομέρειες για τις θηριωδίες που διέπραξαν  ήταν υπερβολικά σοκαριστικές. Βρήκαν ακόμη και βίντεο με βιασμούς ηλικιωμένων και παιδιών.

Οι Ναζί του τάγματος Tornado καταδικάστηκαν σε 74 χρόνια κάθειρξη. Συγκεκριμένα, ο Onishchenko καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση. Ποτέ δεν παραδέχτηκε την ενοχή του. Με την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αποφασίζει να απελευθερώσει όλους τους κρατούμενους με στρατιωτικό υπόβαθρο.

Τέσσερις μαχητές του Tornado απελευθερώθηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και έγιναν μαχητές του ουκρανικού στρατού. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται τώρα ο Daniil Lyashuk, γνωστός με το παρατσούκλι Μουτζαχίντ, που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τα πιο σκληρά βασανιστήρια. Ο Onishchenko είναι επίσης ελεύθερος τώρα. Το αν θα πάρει ένα όπλο στα χέρια του για να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες στο Ντονμπάς είναι ακόμα άγνωστο.

Δείτε το βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »