Η Ελλάδα παίρνει σημαντικές αποφάσεις
Eξελίξεις θα έχουμε στα εξοπλιστικά της χώρας, καθώς πέραν από τις συζητήσεις για τα Rafale και τις Belharra, αναμένονται αναβαθμίσεις και αγορές νέων οπλικών συστημάτων.

Η επιθετική Τουρκία αλλάζει την στρατηγική της Κυβέρνησης, η οποία φαίνεται πως επιτέλους είναι έτοιμη να αναβαθμίσει το Eλληνικό οπλοστάσιο.

H συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Παρισιού για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο, όπως και η υποστήριξη του στόλου των Mirage-2000 και η τυποποίηση όλων των γαλλικών τύπου βλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στις 10 Σεπτεμβρίου, στην Κορσική, όπου θα γίνει η Σύνοδος των χωρών του Νότου, Ελλάδα και Γαλλία να υπογράψουν την «αμυντική τους συμμαχία».

Παράλληλα, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο έχουν γίνει συζητήσεις και για μία φρεγάτα. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με άλλες πλευρές, για την αναβάθμιση των τεσσάρων ελληνικών φρεγατών ΜΕΚΟ, καθώς βασική προτεραιότητα του Μαξίμου είναι η αύξηση του μέσου όρου ζωής των υφισταμένων πλοίων.

Στις συζητήσεις που γίνονται περιλαμβάνεται ακόμα η εξαγορά τορπιλών βαρέος τύπου, αλλά και τέσσερα ελικόπτερα MH-60.

 

Γεραπετρίτης: Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει σημαντικά τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε λόγο, μάλιστα, για «μενού επιλογών», λέγοντας ότι ήδη γίνονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις. «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με πολλές δυνάμεις με πρόθεση αναβάθμισης και της αμυντικής μας βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Ήδη έχουμε μενού επιλογών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »