Ο Κ.Μητσοτάκης ήθελε να τα φέρει προς ψήφιση, όμως πολλοί βουλευτές της ΝΔ… «βράζουν»
Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τις έντονες αντιδράσεις από πολλούς βουλευτές του κόμματος και κυρίως από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς (Κωνσταντίνο Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά).

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο pronews.gr η κυβέρνηση δεν θα φέρει τελικά προς ψήφιση τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια, μία εξέλιξη που έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις προκλήσεις Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος «βάφτισε» την ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπίων ως «Μακεδονία»!

Αυτή η εξέλιξη έχει εξοργίσει πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και απαίτησαν από την κυβέρνηση να μην φέρει καθόλου προς ψήφιση τα πρωτόκολλα. Να σημειώσουμε πως ήταν προγραμματισμένο να έρθουν μέσα στον Ιούλιο.

Άλλωστε χθες είδαμε και δημόσια αντίδραση από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος ανήκει στο «μπλοκ» Κ.Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής είπε χαρακτηριστικά:

«Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία, ακόμα και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στην Βουλή.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως τα μνημόνια δεν πρέπει να έρθουν καθόλου προς κύρωση σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία, δηλαδή να παραμείνουν μία εκκρεμής πίεση απέναντι στα Σκόπια που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία και δεν είναι συνεπείς προς τις δικές τους υποχρεώσεις».
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του pronews.gr στο Μαξίμου αποφάσισαν να μην φέρουν τελικά προς ψήφιση μέσα στον Ιούλιο τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια, αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίθετη γνώμη.

Μάλιστα τα πρωτόκολλα δεν θα έρθουν προς ψήφιση ούτε από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ αναμένεται να τα φέρει από το 2022! Αυτό το οποίο αναφέρουν οι πηγές είναι πως στο Μαξίμου θεωρούν πως μέχρι τότε θα έχουν γίνει οι απαραίτητες κυβερνητικές αλλαγές (ή εκλογές) και το πολιτικό κόστος στη ΝΔ από την κύρωση της συμφωνίας θα είναι αρκετά μικρότερο.

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις διακρατικές συμφωνίες αφορούν το θέμα της φύλαξης του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το σύμφωνο για την επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »