Σύμφωνα με έρευνα που φέρνει στην επιφάνεια η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον κορωνοϊό και στη συνέχεια τον τροποποίησαν γενετικά για να μη φαίνεται ότι είναι κατασκευασμένος από άνθρωπο, κατασκευάζοντας ουσιαστικά ένα βιολογικό όπλο.

Συγκεκριμένα μια έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Birger Sørensen, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό (Quarterly Review of Biophysics Discovery), ο κορωνοϊός φαίνεται να προήλθε από Κινέζους επιστήμονες σε εργαστήριο στην Ουχάν, που έκαναν πειράματα σε έναν ιό που εντόπισαν σε νυχτερίδες, αυξάνοντας την μεταδοτικότητά του (Gain of function research), με σκοπό να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για μια πιθανή πανδημία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι Κινέζοι επιστήμονες προσπάθησαν στη συνέχεια με αντίστροφη γενετική μηχανική, να δείξουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες.

Οι συγγραφείς δηλώνουν ότι είχαν δυνατές αποδείξεις αντίστροφης γενετικής μηχανικής στην Κίνα» για ένα χρόνο – αλλά αγνοήθηκαν από ακαδημαϊκούς και μεγάλα περιοδικά.

Ο Ντάλγκλις είναι καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο και είναι γνωστός για την πρωτοποριακή του δημιουργία του πρώτου «εμβολίου HIV».

Στην μελέτη των 22 σελίδων οι δύο επιστήμονες περιγράφουν την έρευνά τους στα πειράματα που έγιναν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γιουχάν μεταξύ του 2002 και του 2019 και υποστηρίζουν ότι Κινέζοι επιστήμονες, μερικοί από αυτούς μάλιστα συνεργάστηκαν και με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να βρήκαν τα εργαλεία για τη δημιουργία του ιού.

Μεγάλο μέρος της εργασίας επικεντρώθηκε στην αμφιλεγόμενη έρευνα «Gain of Function» – η οποία έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία οι επιστήμονες προσπαθούν να τροποποιήσουν ιούς που εντοπίζονται στη φύση, κάνοντάς τους περισσότερο μολυσματικούς, ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο, με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα την πιθανή επίδρασή τους στους ανθρώπους.

Ο Sørensen, ένας ιολόγος, είναι πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, Immunor, η οποία ανέπτυξε υποψήφιο εμβόλιο κορωνοϊού που ονομάζεται Biovacc-19. Η Dalgleish έχει επίσης μετοχές στην εταιρεία.

Οι συγκλονιστικοί ισχυρισμοί στη μελέτη περιλαμβάνουν κατηγορίες για «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή μόλυνση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια, και σημειώνει τη σιωπή και την εξαφάνιση επιστημόνων στην κομμουνιστική χώρα που μίλησαν.

Κατά την ανάλυση των δειγμάτων COVID-19 πέρυσι σε μια προσπάθεια δημιουργίας εμβολίου, οι Dalgleish και Sørensen ανακάλυψαν «μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα» στον ιό που λένε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο από χειραγώγηση σε εργαστήριο.

Είπαν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά απορρίφθηκαν από μεγάλα επιστημονικά περιοδικά που ήταν τότε αποφασιστικά ότι ο ιός πήδησε φυσικά από νυχτερίδες ή άλλα ζώα στον άνθρωπο.

Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής του MI6 Sir Richard Dearlove μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε ως «ψεύτικη είδηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »