Διαρρέεται εκ νέου από την κυβέρνηση το σενάριο που θέλει τους ανεμβολίαστους… να κοιτούν μόνο τις βιτρίνες από τον Σεπτέμβριο, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η κυβέρνηση είναι αρκετά πιθανό να ανακοινώσει πως οι μη εμβολιασμένοι θα ψωνίζουν πλέον μόνο με click away.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει τεθεί επί τάπητος η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο, όμως μόνο για τους ανεμβολίαστους. Ουσιαστικά, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να ψωνίσουν μόνο με τη μέθοδο του click away, η οποία, σημειωτέον, εισήχθη κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown.
Υπενθυμίζεται εν προκειμένω ότι, με την διαδικασία του click away, η παραγγελία από τον καταναλωτή πραγματοποιείται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης ή ακόμη και τηλεφωνικά στο ίδιο το κατάστημα. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι στα καταστήματα ετοιμάζουν την παραγγελία έτσι ώστε ο καταναλωτής να κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και να προσέρχεται να την παραλάβει από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό την ανθρώπινη επαφή.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό. Βέβαια, προκύπτει ένα ζήτημα και συγκεκριμένα το πώς θα δύνανται οι καταστηματάρχες να ελέγχουν όταν προσέρχονται οι πελάτες στα καταστήματα λιανικής ποιος μπαίνει με εμβόλιο και ποιος χωρίς εμβόλιο και να ζητούν πιστοποιητικά.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει ένας βιοέλεγχος… παντού, καθώς πλέον θα χρειάζεται να δείχνει κάποιος κάποιο πιστοποιητικό είτε για να ψωνίσει, είτε για να πιεί έναν καφέ, ενώ στο μέλλον δεν είναι διόλου απίθανο να ζητηθούν παρόμοια πιστοποιητικά και για τα σούπερ μάρκετ κτλ.
M.Yeadon: «Οι εγκληματίες μπορούν να κλέψουν την ελευθερία και την δημοκρατία»
Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Dr. Mike Yeadon είχε αναφερθεί στους κινδύνους που ενέχουν από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Τότε είχε τονίσει: «Άπαξ και μπεις στο σύστημα όλη σου η ζωή εξαρτάται από τη στάση του σε αυτό αν έχεις ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή όχι. Στο τέλος θα φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να αγοράσουμε βενζίνη χωρίς αυτό. Ότι πουν οι κανόνες. Θα κάνεις αυτό που θέλουν. Είναι αυτό που θέλεις; Εάν όχι, τότε καλύτερα να διαμαρτυρηθείς γιατί από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μπορώ να σας προειδοποιήσω και να σας εξηγήσω το πόσο επικίνδυνο είναι, αλλά εσύ που το παρακολουθείς πίσω από την κάμερα εάν δεν κάνεις κάτι αυτοί οι εγκληματίες μπορούν να κλέψουν την δημοκρατία και την ελευθερία για πάντα».
Εμβολιασμός στην εστίαση
Ένα άλλο σενάριο, το οποίο φαίνεται πάντως να κερδίζει έδαφος, είναι αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται τον ενδεχόμενο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προκειμένου για εργαζόμενους σε καφέ, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια. Οι πιθανότητες δεν είναι αμελητέες, καθώς θεωρείται βέβαιο πως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα είχαν σοβαρούς λόγους να αντιδράσουν αφού λογικά θα προτιμούσαν να εμβολιαστούν από το να ξοδεύουν κάθε εβδομάδα χρήματα σε self test ή rapid test.
Υπενθυμίζεται σχετικά ότι από προχθές ισχύει η υποχρέωση των εργαζομένων σε εστίαση και τουρισμό σε δύο εβδομαδιαία τεστ κορωνοϊού και να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης. Το 1ο τεστ είναι self test και διατίθεται δωρεάν από το κράτος, ενώ πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζόμενου ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.