Πέφτουν κορμιά στο Μπακχμούτ.

Τα πρώτα πλάνα από τη χρήση της έξυπνης βόμβας JDAM (Joint Direct Attack Munition) κοντά στην πόλη Αρτεμίβσκ (Μπαχμούτ), στην περιοχή Κουργιουμόβκα, εμφανίστηκαν, ανέφερε η ουκρανική έκδοση του Strana.

Μεταδίδει μάλιστα πως η βόμβα έπεσε από αεροσκάφος, προκαλώντας τον θάνατο Ρώσων.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί από ρωσικά και δυτικά πρακτορεία ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα περιλαμβάνει επίσης βόμβες ολίσθησης υψηλής ακρίβειας, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα παραδοθούν.

Τι μετέδιδε πριν από περίπου ένα μήνα το πρακτορείο Reuters:

«Οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα νέο όπλο στην Ουκρανία, το Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), που θα διπλασιάσει την τρέχουσα εμβέλεια κρούσης του Κιέβου ενάντια σε ρωσικές θέσεις. Τώρα οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να προσαρμοστούν ή να αντιμετωπίσουν δυνητικά καταστροφικές απώλειες.

Το νέο όπλο, η μικρή και φθηνή βόμβα ακριβείας τύπου GLSDB, θα επιτρέψει στον στρατό της Ουκρανίας να χτυπήσει στόχους σε διπλάσια απόσταση από αυτήν που μπορούν να χτυπήσουν οι πύραυλοι που εκτοξεύονται από τα αμερικανικά HIMARS»

Μια μέθοδος για την παράδοση JDAM είναι η πρόσφατα αναπτυγμένη βόμβα μικρής διαμέτρου με εκτόξευση εδάφους. Ο λόγος για την GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) η οποία είναι μια βόμβα 250 λιβρών εξοπλισμένη με το πακέτο καθοδήγησης JDAM και πτερύγια που ανοίγουν.

Το GLSDB είναι παρόμοιο με το συμβατικό πακέτο JDAM, αλλά έχει εμβέλεια περίπου 100 μίλια. Εκτοξεύεται μέσω πυραύλου από όχημα M142 HIMARS ή M270 Multiple Launch Rocket System.

Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της αμερικανικής «υποστήριξης» που χορηγεί την φιλονεοναζιστική ουκρανική διοίκηση:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »