Άμεση αποζημίωση σε ιδιοκτήτες που θα λάβουν μειωμένα ενοίκια
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μέτρα που εξειδικεύει αυτή την ώρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (πάνω από 480.000 συμπολίτες μας) τον Δεκέμβριο θα λάβουν το διπλάσιο ποσό.
«Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν το διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε:
Οι εργαζόμενοι μπορούν να μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας καλύπτονται από το κράτος με την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων
Δανειολήπτες που πλήττονται στηρίζονται ήδη από το πρόγραμμα γέφυρα
Οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται 40% ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μείωση ενοικίου για τα επαγγελματικά ακίνητα. Το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους (πρώτη κατοικία)και τα τέκνα τους (φοιτητική κατοικία).
Αναστέλλονται 75 ημέρες οι πληρωμένες επιταγών (αφορά επιχειρήσεις σε αναστολή ή έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία).

Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που μπαίνουν στο νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.
Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής ενισχύεται και φτάνει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αθροιστικά με τον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής το ποσό φτάνει τα 5 δισ. Ευρώ.
Υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση και το 2021.
Τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν το διπλάσιο επίδομα όπως είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Το μέτρο αφορά πάνω από 480 χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθούν 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί βάσει το πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού, θα καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και θα πληρωθεί απευθείας από τους εργοδότες. Στη συνέχεια το τμήμα που αφορά την περίοδο αναστολής συμβάσεων εργασίας θα πληρωθεί στον εργοδότη από το κράτος πιθανόν εντός Δεκεμβρίου.

Οι υπουργοί κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης παρουσίασαν και άλλα 20 μέτρα στήριξης που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, μετά και το 2ο lockdown.

Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ενεργοποιεί συνολικά μέτρα στήριξης 3,3 δισ. ευρώ για στήριξη Απασχόλησης και των επιχειρήσεων. Τόνισε επίσης ότι η επάρκεια των μέτρων αναγνωρίστηκε από την 8η Αξιολόγηση της Κομισιόν.

Και συγκεκριμένα:
1 Ειδική αποζημίωση 800 ευρώ για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται

2 αναστολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις και αναστολή πληρωμής φδίοσεων για εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται

3 Αναστολή πληρωμής δανειοληπτών και ένταξη στο Πρόγραμμα Γέφυρα. Ήδη οι τράπεζες αφαιρούν το ποσό της κρατικής συμμετοχής από τη δόση.

4. Υποχρεωτική μείωση ενοικίου για όσους πλήττονται, επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι αύριο και θα προβλέπει αποζημίωση 50% στους εκμισθωτές

5. Αναστολή λήξης επιταγών για 75 μέρες

6. Νέα επιστρεπτέα 4 με συμμετοχή και νεοσύστατων επιχειρήσεων ασχέτως αν έχουν εργαζομένους και ταμειακή μηχανή. Το 50% δεν επιστρέφεται. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίγει η πλατφόρμα και μέχρι 30 Νοεμβρίου. Θα εμφανίζεται αυτόματα το ποσό ενίσχυσης. Μέσα στον Νοέμβριο θα πληρωθούν οι πρώτοι δικαιούχοι. Θα διατεθούν 1,2 δισ. ευρώ. Μαζί με την Επιστρεπτέα 5 θα δοθούν πάνω από 5 δισ. ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »