Με λόγια καθαρά, όπως πρέπει να μιλούν οι νέοι άνθρωποι, δύο από τους επιζώντες μίλησαν και ” έκαψαν” το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί από τα κόμματα, στο δυστύχημα των Τεμπών. Μίλησαν για τη σωστή απονομή ευθυνών, τη γελοιότητα του όρου “πολιτική ευθύνη” σε τέτοιες στιγμές και την ευκολία που θα μπορούσε να αποφευχθεί το γεγονός που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα.

Οι δυο φοιτητές βρισκόντουσαν στο πέμπτο βαγόνι του μοιραίου τρένου και τρία λεπτά πριν την φονική σύγκρουση των δυο συρμών η νεαρή φοιτήτρια είχε πάει μετά από προτροπή του φίλου της στο κυλικείο για να πάρει δυο μπουκάλια νερό. Γύρισε στο πέμπτο βαγόνι για δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ακολούθησε τη τραγωδία.

«Τρία λεπτά συνετέλεσαν στο να είμαστε εδώ σήμερα και να μιλάμε. Όλα συνέβησαν αφού γύρισα από το κυλικείο», ανέφερε η νεαρή φοιτήτρια η οποία τόνισε στη συνέχεια ότι την ώρα που πήγε να κλείσει τα εισιτήρια με τον φίλο της ήταν να μπουν στο δεύτερο βαγόνι, αλλά επειδή ήθελαν να συνταξιδέψουν και να είναι κοντά στις θέσεις μεταφέρθηκαν προς τα πίσω, «από τύχη είμασταν στο πέμπτο βαγόνι γι αυτό σωθήκαμε».

Από την πλευρά του ο 21χρονος φοιτητής που σπουδάζει στο ΑΠΘ -όπου θρηνούνται πολλά θύματα- ανέφερε ότι «βιώσαμε ένα περιστατικό το οποίο οριμάζει απότομα, πριν πω οτιδήποτε θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες. Στις πρώτες ώρες και τις πρώτες μέρες από το συμβάν βρισκόμουν σε σοκ και θλίψη τώρα όσο περνάει η ώρα μένει ο θυμός. Ο όδος δυστύχημα δεν είναι σωστός, όλα αυτά που γίνανε είναι εγκληματική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένα γεγονός που αργά η γρήγορα θα γινόταν, αυτή η κατάσταση “καθρεφτίζει” τη “σαπίλα” του πολιτικού συστήματος» «Το μόνο αληθινό είναι πλέον το κλάμα της μητέρας που δεν θα γυρίσει ο γιος της σπίτι»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »