Την αλαζονεία των Αγγλοσαξόνων θα την πληρώσουν οι απλοί πολίτες: 38 εκατ. πολιτών της ΕΕ στα συσσίτια!

Ο χειρότερος χειμώνας της Ευρώπης μετά από αυτόν του 1944-1945, τουλάχιστον στα κρατη της Ευρώπης που έχουν χαρακτηριστεί «μη φιλικές χώρες» προς την Ρωσία και βιώνουν τις αντικυρώσεις της Μόσχας, είναι προ των πυλών με τις Βρυξέλλες και την Βρετανία να επιχειρούν να μειώσουν την κατανάλωση του φυσικού αερίου κατά 15%, αλλά την «τρύπα» που μετρούν να είναι πάνω από 30%!

Συν το γεγονός ότι το εμπάργκο της Ρωσίας στο πετρέλαιο για τις χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ-Καναδά μετά το πλαφόν που αποφάσισαν οι G7, θα εκτινάξει τις τιμές ανά λίτρο στην περιοχή των 3 ευρώ!

Οι αστειότητες των Βρετανών ότι «Θα απαγορεύσουν την ασφάλιση των πλοίων που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο πάνω από το πλαφόν της αγοράς» μέτρο που αποφάσισαν οι G7 για «να μην χρηματοδοτείται ο πόλεμος της Ρωσίας» είναι ακόμα πιο γελοίαΟι Αγγλοσάξονες. γενικά. νομίζουν ότι είναι στις περασμένες δεκαετίες, ίσως και στον προπερασμένο αιώνα της αποικοικρατίας και κανείς, εκτός από αυτούς, δεν έχει τάνκερ, ασφαλιστικές εταιρείες, ούτε τράπεζες, ούτε συνάλλαγμα, ούτε σύστημα swift, ούτε τίποτα.

Η αλαζονεία τους (και η ανοησία τους) είναι τέτοια που o Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι (ναι, δεν έγινε λάθος στο όνομα, έτσι τον λένε, αλλά είναι «Βρετανός») ξεστόμισε την φράση «Θα αναλάβω εγώ προσωπικά να εμποδίσω την μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου»!

Και γέλασαν όλοι όσοι ξέρουν την διεθνή αγορά πετρελαίου, αφού κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ροή πετρελαίου με την πρόφαση δήθεν επιβολής πλαφόν στην τιμή του, ειδικά από την στιγμή που τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ στηρίζουν την Ρωσία (πρώτα και κύρια Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ κλπ.) ή άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες είναι απόλυτα φιλικες προς την Ρωσία και εχθρικά προς την Δύση (Βενεζουέλα, Ιράν) ή μεγάλο παραγωγοί όπως η Ινδονησία και η Νιγηρία δεν ρισκάρουν ούτε για αστείο να πάνα κόντρα στη Μόσχα.

Στην Γαλλία, ήδη έχει ξεκινήσει συζήτηση για την έξοδό της από την ΕΕ:

 

Η ουσία είναι ότι αυτό που θα συμβεί στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες θα ξεπερνά κάθε φαντασία και δεν αποκλείεται να έχουν πολύ σοβαρότερες εξεγέρσεις από αυτό που καταγράφεται τώρα π.χ. στη Νάπολη:

 

Πώς προετοιμάζονται στην Γερμανία για τον χειμώνα; Δείτε και θα καταλάβετε:

 

Για το 2023 το πρόγραμμα της διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους θα εφαρμοστεί σε 24 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περισσότερο από 38 εκατ. άνθρωποι, το 10% των πολιτών της ΕΕ.

Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »