Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Αναφέρει συγκεκριμένα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν:

1. Από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (02-08-2020) στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής (02-08-2020) στην Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (01-08-2020) στη βόρεια Ελλάδα και την Κυριακή (02-08-2020) σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο».

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 40 βαθμούς

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μικρή περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία την Παρασκευή 31/07, ξεπερνώντας κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στη Θράκη, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στη Ρόδο, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 01-08-2020
Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη
τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια θα
παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »