Οι ρωσικές δυνάμεις δεν χρειάζονται χειμερινές διακοπές. Θα καταστρέψουν την Ουκρανία στις αρχές του 2023

 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την επιτυχημένη επίθεσή τους στο Ντονμπάς. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπρεπε να εγκαταλείψουν τους οικισμούς Mayorsk και Pavlivka. Ο οικισμός Bakhmut έχει απελευθερωθεί σχεδόν πλήρως και τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν τώρα να προχωρήσουν.Σύμφωνα με τα σχέδια του Νοεμβρίου, οι ακόλουθοι οικισμοί θα είναι οι επόμενοι στόχοι:
  • Soledar,
  • Uhledar,
  • Μπαχμούτ,
  • Maryinka,
  • Avdiivka.

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται επί του παρόντος στην περιοχή Kleshcheevka, Yakovlevka, Andriivka – έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που εδρεύει στις ΗΠΑ, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μετά τον διορισμό του στρατηγού Sergei Surovikin ως Διοικητή της κοινής ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, η αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων κλάδων και τύπων στρατευμάτων, καθώς και μεταξύ διαφορετικών ομάδων, έχει γίνει πολύ καλύτερη. Μαζί με τις επιθετικές επιχειρήσεις, ο Surovikin είναι επίσης απασχολημένος με την ενίσχυση της ρωσικής άμυνας.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κύριας επιχειρησιακής διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ταξίαρχος Aleksey Gromov, πιστεύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση. Έως και 500 στρατιωτικές συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια εβδομάδα με τα ρωσικά στρατεύματα να προχωρούν και τα ουκρανικά στρατεύματα να αμύνονται.

Οι Ρώσοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους.

Ο απώτερος στόχος της επίθεσης είναι να επεκτείνει την αποκατεχόμενη ζώνη, να εξασφαλίσει το Ντόνετσκ από βομβαρδισμούς μετακινώντας τα σύνορα πιο μακριά, να ενισχύσει την άμυνα κατά μήκος του Δνείπερου και να προχωρήσει περαιτέρω.

Η διοίκηση σχεδιάζει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που μπορούν να ξεκινήσουν τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη.

Πολλά θα κριθούν από τις καιρικές συνθήκες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές:

  • Ο Surovikin θα περάσει τον χειμώνα για να ενισχύσει τη συνοχή των μονάδων προκειμένου να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιθετικές μηχανοποιημένες επιχειρήσεις ελιγμών την άνοιξη.
  • Το χειμώνα, οι πιο ισχυρές συγκρούσεις θα ξεκινήσουν με την υποστήριξη βομβαρδισμών, τεθωρακισμένων οχημάτων, αερομεταφερόμενων δυνάμεων και στόλων.

Ποιος στρατός είναι καλύτερα προσαρμοσμένος στις χειμερινές συνθήκες;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συνηθίσει τον χειμώνα. Σχεδόν όλοι οι παλιοί είναι εξοικειωμένοι με τις χειμερινές συνθήκες στο πεδίο της μάχης καθώς η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται από το 2014. Ωστόσο, τα ρωσικά χτυπήματα στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας ακυρώνουν όλες τις προσπάθειες οργάνωσης της επιμελητείας. Η καταστροφή κόμβων εφοδιαστικής, σιδηροδρόμων και γεφυρών στον Δνείπερο θα γίνει καταστροφή.

Οι περισσότεροι Ρώσοι δεν είναι επίσης ευάλωτοι στο κρύο του χειμώνα. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σταθερές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων χειμερινών στολών και ατομικού εξοπλισμού θέρμανσης.

Αναπόφευκτη η χειμερινή κλιμάκωση

“Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε μια χειμερινή κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Θα το δούμε σίγουρα είτε τον Δεκέμβριο είτε στις αρχές του επόμενου έτους. Δεν υπάρχει λόγος για διάλειμμα. Η Ρωσία θα συγκεντρώσει δυνάμεις στο μέτωπο — μόνο ένα μικρό μέρος των κινητοποιημένων έχει έχει αναπτυχθεί ακόμα στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης», δήλωσε ο Βασίλι Κασίν, επικεφαλής του Κέντρου Συνολικών Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή, σύμφωνα με το 3MB .

“Το κόστος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη χρηματοδότηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αυξηθεί απότομα και δεν θα υπάρξουν θετικές αποδόσεις για την Αμερική. Η Ουκρανία θα καταρρεύσει σταδιακά. Η ζημιά που έχει γίνει στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποκατασταθεί με κανέναν εύλογο τρόπο χρόνο», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »