Προβληματίστηκαν με την επίσκεψη Δένδια
Αιφνιδιασμένοι φαίνονται οι Τούρκοι μετά το ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Λιβύη. Βέβαια η Αθήνα θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει ”μπει” στα δρώμενα αυτής της δοκιμαζόμενης χώρας, καθώς οι Τούρκοι μας πρόλαβαν.

Όμως έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχει κινητικότητα από την πλευρά της Αθήνας, η οποία επιτέλους κατάλαβε πως εάν η Λιβύη πέσει ολοκληρωτικά στα ”χέρια” του Ερντογάν, τότε η χώρα μας θα βρίσκεται περικυκλωμένη από τις Τουρκικές Δυνάμεις.

Το σχέδιο της Άγκυρας είναι πλέον ξεκάθαρο. Πρώτον ο Ερντογάν έχει βάλει στο στόχαστρο τις πετρελαιοπηγές και δεύτερον θέλει να κατασκευάσει βάσεις, μία ναυτική και μία αεροπορική, με σκοπό να ελέγχει την Μεσόγειο.

Εξάλλου χθες, μετέβη εκτάκτως στη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ προκειμένου να επανεξετάσουν τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται βάσει του παράνομου μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών. Κατά την άφιξή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα στην πρωτεύουσα Τρίπολη πραγματοποιήθηκε στρατιωτική τελετή προς τιμήν τους.

Kίνηση-ματ που αλλάζει τα δεδομένα – Βεγγάζη: ”Συμφωνήσαμε για ΑΟΖ με Αθήνα”
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετά την τελετή, ο Ακάρ και ο Γκιουλέρ πήγαν στη Συμβουλευτική Διοίκηση Συνεργασίας και Κατάρτισης Αμυντικής Ασφάλειας (Defense Security Cooperation and Training Assistance Advisory Command), η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.

Είναι ξεκάθαρο πως η Άγκυρα ήθελε να ”απαντήσει” στην επίσκεψη Δένδια.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

Πρόεδρος λιβυκής Βουλής: “Συγκροτείται επιτροπή για τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα”
”Ελλάδα και Χαφτάρ δημιουργούν συμμαχία κατά της Τουρκίας. Η επίσκεψη Δένδια στη Βεγγάζη ήταν προκλητική, ενώ ο Έλληνας ΥΠΕΞ συμφώνησε με τον Σάλεχ να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για κοινή ΑΟΖ.”

”Η Αθήνα διαπραγματεύεται με τον ”εγκληματία” Χαφτάρ, ενώ βγήκαν και χάρτες. Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα επιδιώκει την σύγκρουση.”

Οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν με την επίσκεψη Δένδια και είναι εμφανές. Η Αθήνα όμως θα πρέπει να δράσει με ακόμα πιο έξυπνο τρόπο. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, καθώς μπορούμε να ελέγχουμε την Α. Λιβύη, μέσω των επενδύσεων, ενώ θα μπορούσαμε να στείλουμε και στρατιωτική αντιπροσωπεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »