Εντυπωσιακές για τους Ρώσους είναι οι εξελίξεις στα μέτωπα της Ουκρανίας αφού στο μέτωπο του Σβάτοβο ξεκίνησαν να προωθούνται προς την Λίμαν και στο μέτωπο του Σεβέρσκ κατέλαβαν τις πόλεις Sacco και Vanzetti με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι εφοδιασμοί των Ουκρανών στα νότια της πόλης.

Πλέον δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο για να προωθηθούν οι Ρώσοι στο Σεβέρσκ. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο, η κίνηση όμως των Ρώσων που αιφνιδίασε είναι η σημερινή προώθηση προς την Λίμαν.

Στο Μπάκχμουτ συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στο Ivaniske νοτιοδυτικά της πόλης και έχει αναφερθεί μερική αποχώρηση των Ουκρανών, πρακτικά ο οικισμός θα περιέλθει στον έλεγχο των Ρώσων ίσως και σήμερα.

Αυτό που διαφαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες είναι πως οι Ρώσοι διαθέτουν πλέον μία σχετική επάρκεια δυνάμεων για να εκπληρώσουν τις αποστολές τους, αντίθετα οι Ουκρανοί έχουν σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης που σημαίνει πως οι απώλειές τους ήταν δυσανάλογα μεγάλες για να επιτύχουν νίκες όπως αυτή της ανακατάληψης της Χερσώνας.

Υπάρχουν αναφορές από την Ρωσία ότι η ρωσική ηγεσία θα προχωρήσει σε μία ακόμα επιστράτευση που θα ξεκινάει από 250.000 και θα φτάνει ίσως και τις 500.000 καθώς θεωρούν πως τώρα είναι η ευκαιρία να τελειώσουν το ουκρανικό ζήτημα για πάντα.

Οι Ουκρανοί έχουν σοβαρό πρόβλημα να βρουν νέους επίστρατους άλλωστε το Κίεβο ζήτησε από την ΕΕ να αναλάβει ρόλο… «Στρατονομίας» και να μαζέψει και να στείλει στο μέτωπο τους Ουκρανούς λιποτάκτες!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες, διπλασιάζοντας τον αρχικό στόχο της, ώστε να βοηθήσει το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση, ανέφερε σήμερα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνει τον… “στρατονόμο” του Κιέβου καθώς το καθεστώς Ζελένσκι με τις κινήσεις του ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι «δεν έχει πλέον προσωπικό».

Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι βλέποντας πως έχουν τη δυνατότητα να υπερισχύσουν σε οποιοδήποτε σημείο αντιπαράθεσης επιλέξουν πήραν την απόφαση να κινητοποιήσουν ταυτόχρονα 4+1 μέτωπα.
Του Μπάκχμουτ (που θεωρείται ότι θα τελειώσει σε σύντομο διάστημα), του Σεβέρσκ, της Λίμαν και του Ούγκλενταρ, ίσως και της Ζαπορίζια.
Η αλήθεια είναι πως έκαναν δοκιμές αυτές τις ημέρες για να δουν αν όντως οι Ουκρανοί έχουν πρόβλημα με το στρατιωτικό προσωπικό και ανακάλυψαν πως… έχουν.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »