Στο Ζάππειο για την «Ημέρα της Ευρώπης» βρέθηκε και ο Α.Σαμαράς και δεν άφησε ασχολίαστο ότι κάποιοι απεργάζονται για τις «Πρέσπες του Αιγαίου» ρίχνοντας έτσι προειδοποιητικές βολές και κατά της πλευράς στη ΝΔ που ιδιαιτέρως πρόσκειται στον Κ.Μητσοτάκη να μην επιχειρήσουν κάτι περισσότερο.

Έτσι στην ομιλία του είπε: «Για μένα που έζησα και υπέγραψα τη Συμφωνία του Μάαστριχτ, η οποία συμπλήρωσε τη Συνθήκη της Ρώμης,
μου είναι οδυνηρό να βλέπω μια Ευρώπη, που αντί να στηρίζει την Ελλάδα, αντίθετα πιέζει την Ελλάδα, για εθνικές παραχωρήσεις. Τις οποίες δεν ζήτησε από καμιά άλλα χώρα-

Όπως η Συμφωνία των Πρεσπών (σ.σ. που εφάρμοζει κανονικά η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη), που έχει ήδη δημιουργήσει νέα προβλήματα, και νέα αδιέξοδα στα Βαλκάνια. Ή όπως οι λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”, που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν…»

Σημειώνουμε ότι στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και σε μια πιθανή «παρέμβαση» της Δύσης μετά τις εκλογές του Μαΐου στις δύο χώρες, είχε αναφερθεί η DW. 

Η μυστική διπλωματία του Βερολίνου είχε θέσει τις βάσεις για τη λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών» που δρομολογήθηκε αμέσως μετά την φυσική καταστροφή στην Τουρκία αρχές Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, κορυφαίοι πολιτικοί και στις δύο όχθες του Αιγαίου δηλώνουν ότι το καλό κλίμα είναι προϋπόθεση για την εκκίνηση μιας νέας πολιτικής διαδικασίας.

Θα δούμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μετά τις εκλογές» είχε πει με σπάνια σαφήνεια στο φόρουμ των Δελφών ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης και σήμερα χτύπησε «καμπανάκι» στον Κ.Μητσοτάκη ο Α.Σαμαράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »