Τι είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τη ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας

Μετά τον Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκαλεί κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη φρεγάτα Μπαρμπαρός, ισχυριζόμενος πως οι προκλήσεις στο Αιγαίο (από την Ελλάδα) αποτελούν σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια.

Το πρωτοφανές τουρκικό παραλήρημα τις τελευταίες ώρες, έρχεται μετά τη νέα πρόκληση στον Έβρο, όπου η Άγκυρα επιχείρησε να γκριζάρει για πρώτη φορά ελληνικό ηπειρωτικό έδαφος.

Τσαβούσογλου: “Ετοιμάζουμε νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα”

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στη Ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Ιskenderun) Τουρκίας δήλωσε πως «(οι παρενοχλήσεις) στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση, και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος γι᾽ αυτούς».

Στην ομιλία του στην φρεγάτα Μπαρμπαρός ο Ακάρ ανέφερε πως «παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας , δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία. Εμείς είμαστε υπερ της επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο.  Επιθυμούμε λύσεις που συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο, τις ειρηνικές μεθόδους και τις πολιτικές λύσεις.  Όμως το να υποστηρίζουμε τις συμφωνίες, τις συμβάσεις, και τις συνθήκες δεν είναι δείγμα αδυναμίας.  Πρέπει να τονίσουμε δεν πρέπει να θεωρηθεί απειλή πως για να υποστηρίξουμε τα  ενδιαφέροντα, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια» κατέληξε ο Ακάρ.

Το πρωτοφανές τουρκικό παραλήρημα τις τελευταίες ώρες, έρχεται μετά τη νέα πρόκληση στον Έβρο, όπου η Άγκυρα επιχείρησε να γκριζάρει για πρώτη φορά ελληνικό ηπειρωτικό έδαφος.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε τουρκικό σκάφος

Την ίδια στιγμή, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν τουρκικό σκάφος εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, ενώ κάνουν λόγο και για χρήση πυρών από την ελληνική πλευρά.

“Ο καπετάνιος και ο ναύτης του σκάφους πήγαν στο λιμάνι της Datça και έκαναν καταγγελία στην τουρκική ακτοφυλακή. Τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν το τουρκικό γιοτ που απέπλευσε από το Aydın Didim τα μεσάνυχτα χθες βράδυ”, αναφέρει το τουρκικό ΜΜΕ.

“Η ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε πρώτα στον αέρα και έπειτα έκανε χρήση ασυρμάτου, σύμφωνα με τον καπετάνιο Ferhat Koray. “Άνοιξαν πυρ στον αέρα και μας ανάγκασαν να εισέλθουμε και να σταματήσουμε στα ελληνικά ύδατα”, συνέχισε το τουρκικό μέσο.

“Ο καπετάνιος, ο οποίος εξήγησε ότι έδωσε πληροφορίες στην τουρκική ακτοφυλακή μετά την παρενόχληση, συνέχισε ως εξής: “Εν τω μεταξύ, έδωσα ξανά πληροφορίες στην τουρκική ακτοφυλακή. Με ρώτησαν το όνομά μουκαι αν τραυματίστηκα. Ήμασταν δύο άτομα στο σκάφος. Μπαίνοντας στο λιμάνι της Datça, ενημερώσαμε την Ακτοφυλακή. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ακολούθησε έλεγχος στο σκάφος”, καταλήγει το προπαγανδιστικό δημοσίευμα.

Τουρκικό καθεστώς, υπουργοί, μέσα ενημέρωσης και στελέχη της MIT, συνεργάζονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα σκηνικό κρίσης από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επισπεύδοντας έτσι το “θερμό επεισόδιο” που προβλέπουν όλο και πιο έντονα οι αναλυτές το τελευταίο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »