Σημαντική εξέλιξη
Αλλάζουν όλα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Όπως σας είχε ενημερώσε πριν λίγα 24ωρα, το ζήτημα με τις Belh@rra βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με το ”deal” να έχει ”κλειδώσει”.

Έτσι η χώρα μας θε έχει την απόλυτη υπέροχη έναντι της Τουρκίας, καθώς μιλάμε για το όπλο που δίνει απίστευτη ισχύ στο ΠΝ.

Η χώρα μας μετά από πολλά χρόνια επιτέλους αγοράζει και πλέον έχει την δυνατότητα να αναπτύξει και τα δικά της οπλικά συστήματα, κάνοντας την αρχή με τα UAV.

Ξεκίνησε η αντεπίθεση: Έρχονται τα ελληνικά drones – Σχέδιο θωράκισης των νησιών από την Αθήνα
Τι αναφέρει το ρεπορτάζ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ιωάννη Νικήτα και του DefenceReview.gr, ομάδα συνολικώς 18 Γάλλων αξιωματούχων κυβερνητικών και μη κατέφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Τετάρτης με στόχο την επόμενη ημέρα να λάβει χώρα σειρά επαφών με Έλληνες αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αντικειμενικό σκοπό τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας για την ναυπήγηση των δύο γαλλικών φρεγατών Belharra.

Οι Γάλλοι προερχόμενοι από το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, τη Γαλλική Διεύθυνση Εξοπλισμών και τη Naval Group επισκέφτηκαν το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας όπου συζήτησαν το οικονομικό σκέλος των φρεγατών Belharra. Οι Γάλλοι πήραν τη διαβεβαίωση πως σε οικονομικό επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εκκινήσει το πρόγραμμα και διαθέτει τους πόρους αρχικά για την έναρξη του προγράμματος με την προκαταβολή και ακολούθως για το πλαίσιο των πληρωμών. Επίκεντρο της συνάντηση αποτέλεσε η ρύθμιση των πληρωμών συνάρτηση του ελληνικού χρέους.

Ισραήλ: Πρόταση για εξαγορά της ΕΛΒΟ – Εξελίξεις με το νέο εθνικό τυφέκιο
Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της Γαλλικής DGA για τη σύναψη της διακρατικής συμφωνίας. Προ της έλευσης των Γάλλων ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ενημερώσει την Γαλλίδα ομόλογο του πως υπάρχει σαφής και δεδομένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την απόκτηση των δύο πλοίων. Χθες το βράδυ οι Γάλλοι αποχώρησαν για το Παρίσι σημειώνοντας πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Το ΠΝ έχει καταλήψει στη κάλυψη αναγκών ως προς το CIWS με την εγκατάσταση και ολοκλήρωση του RAM καθώς και σε 4 εκτοξευτές εκ των οποίων τρεις Α50 και ένας Α70. Μολονότι, υπάρχουν σκέψεις για την εγκατάσταση των CAMM με στόχο την αύξηση του φόρτου βλημάτων των πλοίων εντούτοις οι πληροφορίες μας μιλούν για συνδυασμό Aster 30 και Scalp Naval.

Επιπροσθέτως, μια άλλη θετική εξέλιξη σε τεχνικό επίπεδο είναι η θετική απόφαση των Γάλλων να δεχθούν τη συγκρότηση Ναυτικού Κλιμακίου του ΠΝ στη Λοριάν ώστε να παρακολουθεί και να επιβλέπει τη ναυπήγηση των δύο γαλλικών ψηφιακών φρεγατών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »