Η αλλοπρόσαλη πολιτική του Τράμπ ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σε Αμερικανούς ε.α. στρατηγούς
Πυρ και μανία είναι 500 Αμερικανοί ειδικοί πολλοίς από τους οποίους είναι πρώην ΥΠΕΞ ( Μ.Ολμπράιτ) εν αποστρατεία στρατηγοί τεσσάρων αστέρων, εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας, πρωην διπλωμάτες κά, οι οποίοι συνυπέγραψαν επιστολή στην οποία αναφέρουν ουσιαστικά, ότι ο πρόεδρος Τραμπ “δεν είναι ικανός για τις “τεράστιες ευθύνες που απορρέουν της θέσης του” ως πρόεδρος δηλαδή των ΗΠΑ.

“Ο πρόεδρος απέσυρε εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, επιτρέποντας στην Τουρκία να εισέλθει και να στοχεύσει Κούρδους, εξοργίζοντας τις αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος, οι οποίες συνεργάζονταν με τους Κούρδους για να νικήσουν το ISIS. Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα πουλούσε ποτέ τους συμμάχους μας για να ηρεμήσει τους Σουλτάνους επειδή δεν του έρεσε ένας συμμαχικός ηγέτης”, αναφέρει η επιστολή.

Απευθυνόμενοι στο “Fellow Citizens”, οι 489 εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας συμπεριλαμβανομένων 22 στρατηγών τεσσάρων αστέρων στηλιτεύουν τον Τραμπ χωρίς όμως να αναφέρουν ποτέ το όνομα του.

Μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν την επιστολή είναι ο Πτέραρχος ε.α. Paul Selva, ο οποίος αποστρατεύτηκε πέρυσι από την θέση του υπαρχηγού του επιτελείου.

Ο αντιστράτηγος ε.α Μάικλ Φράνκεν, ο οποίος αποστρατεύτηκε το 2017, ο στρατηγός ε.α. Peter Chiarelli, ο οποίος υπηρέτησε ως υπαρχηγός το 2012 και πολλοί άλλοι.

“Πιστεύω ότι η νυν ηγεσία αποτελεί πραγματική απειλή για τη δημοκρατία”, ανέφερε ο Peter Chiarelli, επικαλούμενος τις “επιθέσεις του Τραμπ σε θεσμικά όργανα” καθώς και την “αποτυχία του στην πανδημία.

Ο ίδιος είπε ότι η δήλωση του Τραμπ ότι τον αρρωσταίνει η χρήση της μάσκας είναι απαράδεκτη από τον πρόεδρο.

Άλλοι που υπέγραψαν την επιστολή ήταν ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Αρμιτάζ, ο οποίος υπηρέτησε υπό τον Τζορτζ Μπους, η πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Σούζαν Ράις, η πρώην υπουργός εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ και η πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Michele Flournoy.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στην επιστολή αυτή που υποστηρίζει τον Μπάιντεν και στοχοποιεί τον Τράμπ, είναι ότι “ορισμένοι από τους “καταγγέλλοντες” υπηρέτησαν σε υψηλές θέσεις υπό τον Πρόεδρο Τραμπ και πιθανώς αντιδρούν σε αυτό που είδαν από πρώτο χέρι και όχι απλώς αυτό που παρατήρησαν από απόσταση”.

Εκτός από τους πρώην ανωτάτους στρατιωτικούς, στρατηγούς και ναυάρχους, την επιστολή υπέγραψε και ένας αριθμός πρώην ανωτέρων υπαλλήλων των υπουργείων.

Η επιστολή ξεκινά με το ότι η πανδημία COVID-19 “έχει αποδείξει ότι η Αμερική χρειάζεται ηγετική, σοφή και υπεύθυνη ηγεσία, ενώ στην συνέχεια τονίζει ότι ο Μπάιντεν είναι «ο ηγέτης που χρειάζεται το έθνος μας» και «ένας καλός άνθρωπος με έντονη αίσθηση σωστού και λάθους».

Επίσης μεταξύ άλλων κατηγορείται ο Τραμπ και για “παραχώρηση επιρροής στον Ρώσο αντίπαλο”.

Η επιστολή στοχοποιεί επίσης τον Λευκό Οίκο για την έλλειψη υποστήριξης του στο ΝΑΤΟ, στους Κούρδους συμμάχους στον αγώνα κατά του ISIS, στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Νομίζουμε ότι ο Τραπ έχει εισέλθει για τα καλά στο στόχαστρο ολόκληρου του αμερικανικού γραφειοκρατικού μηχανισμού στις επερχόμενες εκλογές, για αυτό και η ήττα είναι πλέον προδιαγεγραμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »