Τι δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν
Το γεγονός ότι τόσο η πίεση, όσο και η διπλωματία βρίσκονται πάνω στο τραπέζι σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, μερικές ώρες αφότου ανώτερο στέλεχος της βορειοκορεατικής διπλωματίας απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να αρχίσουν συνομιλίες εάν η Ουάσινγκτον δεν μεταβάλει την πολιτική της.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με νοτιοκορεάτες αξιωματούχους στη Σεούλ, ο κ. Μπλίνκεν ανέφερε πως η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ολοκληρώσει την αναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Πιονγκγιάνγκ τις προσεχείς εβδομάδες, σε στενή επαφή με τους συμμάχους και εταίρους της Ουάσινγκτον.

Εξετάζονται διάφορες επιλογές, τόσο ως προς την άσκηση πίεσης όσο και ως προς τη διπλωματική προσέγγιση, είπε, αποφεύγοντας να απαντήσει όταν ερωτήθηκε τι πιστεύει ότι θα διαλέξει η Ουάσινγκτον.

Μερικές ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε «φτηνό κόλπο» την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να έρθει σε επαφή μαζί της.

Ο κ. Μπλίνκεν ολοκληρώνει την πρώτη του επίσκεψη στη Νότια Κορέα αφότου ανέλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης του κ. Μπάιντεν εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με τους ομολόγους τους, την υπουργό Εξωτερικών Τσανγκ Ι-γιονγκ και τον υπουργό Άμυνας Σο Χουν, με την οποία δεσμεύθηκαν να επιδιώξουν τη διμερή συνεργασία σε διάφορα πεδία, από την κλιματική αλλαγή και την πανδημία του νέου κορωνοϊού ως το εμπόριο και τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Οι τέσσερις υπουργοί τόνισαν πως τα οπλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας «αποτελούν προτεραιότητα για τη συμμαχία» και εξέφρασαν την «κοινή δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν» το ζήτημα, αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »