Ως τη «χειρότερη καταπάτηση ατομικών ελευθεριών στην ιστορία των ΗΠΑ» με εξαίρεση τη «δουλεία» χαρακτήρισε τα μέτρα περιορισμού κατά της πανδημίας του κορωνοϊού που λαμβάνουν κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ.

Ο Μπαρ, ένας από τους ισχυρότερους υπερασπιστές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε κυβερνήτες ορισμένων Πολιτειών, κυρίως Δημοκρατικούς, το βράδυ της Τετάρτης για την λήψη μέτρων απαγόρευσης σε μια προσπάθεια συγκράτησης της πανδημίας Covid-19.

«Διατάσσοντας ένα εθνικό lockdown, λαμβάνοντας μέτρα καραντίνας, είναι σαν κατ ‘οίκον περιορισμός», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ένα συντηρητικό πανεπιστήμιο.
«Με εξαίρεση τη δουλεία, που ήταν ένα άλλο είδος περιορισμού, αυτή είναι η χειρότερη καταπάτηση ατομικών ελευθεριών στην αμερικανική Ιστορία», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με το κοινό, που κινηματογραφήθηκε και το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται σφοδρότερα από την πανδημία του κορωνοϊού και βρίσκεται κοντά να ξεπεράσει το όριο των 200.000 νεκρών, με μεγάλη πλειοψηφία των θυμάτων να είναι Αφροαμερικανοί.

Πολλές Πολιτείες με κυβερνήτες Ρεπουμπλικάνους, ειδικά στον Νότο, ήραν βιαστικά τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας την άνοιξη, προτού αναγκαστούν να τα επαναφέρουν σε περιορισμένη κλίμακα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »