Δείτε αναλυτικά
Πιστώθηκαν τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των 235.233 δικαιούχων, με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142,773 εκατ. ευρώ.

Στα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας παρουσιάζονται το μέσο ποσό των αναδρομικών που θα καταβληθεί ανά ταμείο επικουρικής ασφάλισης καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων ανά Ταμείο. Πρόκειται για τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020 κατά το οποίο δεν είχαν καταβληθεί.

Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε τη μετάθεση κατά έναν μήνα, τον Νοέμβριο αντί για τον Οκτώβριο που είχε προγραμματιστεί, την πληρωμή των αναδρομικών για τις κύριες συντάξεις.

Η καταβολή των αυξήσεων του νέου ασφαλιστικού νόμου στις κύριες συντάξεις θα γίνει τον Οκτώβριο. Επίσης, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας, για πρώτη φορά η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων θα γίνει ταυτόχρονα αρχίζοντας από τις συντάξεις του Αυγούστου στο τέλος Σεπτέμβρίου.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών στις επικουρικές συντάξεις αναφέρει ότι «με την πίστωση των ανωτέρω χρημάτων κλείνει ένας μικρός κύκλος διορθώσεων των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων, τον οποίο ήταν υποχρεωμένο, λόγω απόφασης ΣτΕ, να φέρει εις πέρας η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αίροντας τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ και νομοθετώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ν. 4670/2020 στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2020.

Με τον Ν. 4670/2020, εκτός από την οργανωτική και διοικητική ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) με τον e-ΕΦΚΑ και τη θεσμοθέτηση της νέας επικουρικής σύνταξης για όλους, δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται τα εξής όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις:

Αύξηση των επικουρικών συντάξεων κατά 99,57 ευρώ στους περίπου 235.233 συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ και είχαν περικοπεί με τον νόμο Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 2/6/2020.
Καταβολή των αναδρομικών στους 235.233 δικαιούχους ύψους 132.804.220,53 ευρώ, η οποία ολοκληρώνεται αύριο 9/7/2020.
Ταυτόχρονη πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων μηνός Αυγούστου στο τέλος Ιουλίου.
Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν δρομολογηθεί:

Η καταβολή των κύριων συντάξεων αυξημένων με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης όπως αυτά νομοθετήθηκαν με τον Ν. 4670/2020 που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2020.
Η επιστροφή των αναδρομικών κύριων συντάξεων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, από 1/9/2019 μέχρι 1/9/2020, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »