Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κρατικά μέσα ζήτησαν τη δολοφονία του Λίντσεϊ Γκράχαμ αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού ένα βίντεο του Αμερικανού Γερουσιαστή με σχόλιά του στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μονταρίστηκε ώστε να φαίνεται ότι έκανε ένα απαξιωτικό σχόλιο για τη δολοφονία Ρώσων, αναφέρει ο βρετανικός independent.co.uk.

Το επεξεργασμένο βίντεο κοινοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία, φαίνεται να δείχνει τον Γκράχαμ να ολοκληρώνει μια συζήτηση σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία λέγοντας: «Και οι Ρώσοι πεθαίνουν. Είναι τα καλύτερα χρήματα που ξοδέψαμε ποτέ».

 

Στην πραγματικότητα, το σχόλιο του Αμερικανού Γερουσιαστή για τις αμερικανικές δαπάνες δεν συνδέθηκε με τους θανάτους Ρώσων, αλλά με τη βοήθεια των Ουκρανών να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Τα πλήρη σχόλιά του, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, δείχνουν την παρατήρησή του «Οι Ρώσοι πεθαίνουν» ακολουθήθηκε από τον κ. Ζελένσκι λέγοντας: «Ναι, αλλά ήρθαν στο έδαφός μας. Δεν πολεμάμε στο έδαφός τους».

Ωστόσο, η επεξεργασμένη έκδοση του βίντεο από Ρώσους,  οδήγησε σε μεγάλη αντίδραση κατά του Αμερικανού Γερουσιαστή στη Ρωσία.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και στήριγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, απείλησε τον κ. Γκράχαμ με την «θλιβερή μοίρα» της δολοφονίας όπως είχαν οι «Ρόμπερτ Κένεντι, Χιούι Λονγκ, Κλεμέντα Κάρλος Πίνκνεϊ, Τζον Μίλτον Έλιοτ, Γουέιν Όουενς και άλλοι Αμερικανοί πολιτικοί», ενώ τον αποκάλεσε «παλιοανόητο».

«Στην αγαπημένη του Αμερική, όχι μόνο σκοτώνονται τακτικά απλοί άνθρωποι, αλλά και βρώμικα χρήματα δαπανώνται για τη δολοφονία Γερουσιαστών», είπε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram, σύμφωνα με την Daily Beast.

Η επικεφαλής του κρατικού καναλιού ειδήσεων RT, Μαργαρίτα Σιμογιάν, αναφέρθηκε σε έναν σοβιετικό πράκτορα διάσημο για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Λέον Τρότσκι, τον Πάβελ Σουντοπλάτοφ, λέγοντας: «Αν ο Γκράχαμ είπε πραγματικά ότι τα χρήματα για τη δολοφονία των Ρώσων είναι τα καλύτερα χρήματα, τότε εΕλπίζω στη χώρα μας να είναι ζωντανοί οι γιοι ή τα εγγόνια του Σουντοπλάτοφ, οι μαθητές του ή οι απόγονοι των μαθητών του. Δεν είναι καν δύσκολο. Έχουμε τη διεύθυνσή του».

Ο Γκράχαμ συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκυ την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ανέφερε ότι η ουκρανική αντίσταση του θύμισε «τον καλύτερο εαυτό μας στην Αμερική. Υπήρχε μια εποχή στην Αμερική που ήμασταν έτσι, πολεμούσαμε μέχρι το τελευταίο άτομο, ή θα ήμασταν ελεύθεροι ή θα πεθάναμε».

Ο κ. Γκράχαμ δήλωσε αργότερα στο Reuters: «Ήταν μια καλή επένδυση από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσει στην απελευθέρωση της Ουκρανίας από Ρώσους εγκληματίες πολέμου… Κύριε Μεντβέντεφ, αν θέλετε οι Ρώσοι να σταματήσουν να πεθαίνουν στην Ουκρανία, αποσυρθείτε. Σταματήστε την εισβολή. Σταματήστε τα εγκλήματα πολέμου. Η αλήθεια είναι ότι εσείς και ο Πούτιν δεν νοιάζεστε για τους Ρώσους στρατιώτες».

Η ρωσική ερευνητική επιτροπή είπε ότι είχε ανοίξει ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Γκράχαμ με βάση «την δήλωση περί οικονομικής ανάμειξης των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρόκληση του θανάτου Ρώσων πολιτών».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Κυριακή ότι «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη ντροπή για τη χώρα από το να έχει τέτοιους γερουσιαστές».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η πρώτη άκρως επικίνδυνη για τον πλανήτη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας σε έδαφος της Ευρώπης.

Η κόντρα τους συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ευρίσκεται σε ένα  πολύ επικίνδυνο επίπεδο ρητορικής, απόσυρσης από συνθήκες πυρηνικών όπλων, και προετοιμασίας μιας πιθανής ρήξης αναμεταξύ τους.

Όσο πιο γρήγορα τελειώσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία, τόσο το καλύτερο για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, και το αντίθετο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »