Δείτε χάρτες-βίντεο
Αναταραχές εντός του Ισραήλ ετοιμάζουν οι Άραβες κατόπιν εντολής της Τουρκίας και του Ιράν. Την Τρίτη, χιλιάδες νέοι Άραβες του Ισραήλ, θα κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της Κυβέρνησης Νετανιάχου.
Την ίδια στιγμή, αυτοκίνητα στην Ιερουσαλήμ καίγονται μετά από χτυπήματα Αράβων. Συγκεκριμένα, τα επεισόδια έγιναν στη γειτονιά του Abu Tor. Το Ισραήλ πάντως παίρνει τα μέτρα του, καθώς μία κορβέτα κατηγορίας Sa’ar 5 που φρουρεί πλατφόρμες αερίου, ενώ μια κορβέτα κατηγορίας Sa’ar 4.5 και πολλά περιπολικά της Super Dvora MK II / III περιπολούν στις ακτές της Γάζας.
Δηλώσεις Gantz

Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz, επισκέφθηκε στρατιωτικούς στο νότιο Ισραήλ, κάνοντας τις ακόλουθες δηλώσεις:

”Η Χαμάς καταστρέφεται, τους στείλαμε στα έγκατα της γης!”
Νετανιάχου: Συνεχίζουμε δυνατά την εκστρατεία μας

Με την πρόσφατη κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης να δείχνει ελάχιστα σημάδια υποχώρησης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι η στρατιωτική εκστρατεία που διεξάγει η χώρα του θα συνεχιστεί με «πλήρη δύναμη» και «θα πάρει χρόνο».

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ”θέλει να επιβάλει βαρύ τίμημα” στη Χαμάς και ”να επιστρέψει την ειρήνη και την ασφάλεια και να αποκαταστήσει την αποτρεπτική του δύναμη”.

 

”Η εκστρατεία μας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζεται με πλήρη δύναμη” είπε. ”Ενεργούμε τώρα, για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, για να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και την ησυχία σε εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ. Θα χρειαστεί χρόνος”.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι το κτίριο στην Πόλη της Γάζας που στεγάζει γραφεία του Associated Press, του Al Jazeera και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης – που καταστράφηκε σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση – ήταν νόμιμος στόχος και ότι το Ισραήλ έχει διαβιβάσει στοιχεία που φέρεται να αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιείτο από τρομοκράτες.

Μάλιστα, για το ζήτημα, είχαμε παρέμβαση της Άγκυρας, καθώς το πρακτορείο Anadolu στη Γάζα, προσφέρει το κτίριό του, για να στεγαστούν το Associated Press και το Al Jazeera.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »