Η αυξημένη δραστηριότητα των δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού συνδέεται με την παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι αμερικανικά πολεμικά πλοία και το αεροπλανοφόρο USS Harry Truman βρίσκονται κοντά στα συριακά ύδατα στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με το Avia.pro.

”Πόλεμος” ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε εξέλιξη – Σφοδρή επίθεση της Συμμαχίας στη Μόσχα για τις ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο – ”Μην το ξανακάνετε”

Ο λόγος αφορά τη ρωσική ναυτική άσκηση, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν σειρά πυραυλικών εκτοξεύσεων και ειδικών ναυτικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το Ανατολικό τμήμα της Μεσογείου και την Κύπρο ,αλλά και σε στρατιωτικές βάσεις στη Συρία.

“Στις 7, 09, 10, 17, 21, 23 και 30 Απριλίου 2020, οι δυνάμεις του ρωσικού στόλου Μεσογείου θα διεξάγουν εντατικές δραστηριότητες μάχης με εκτοξεύσεις πυραύλων σε προκαθορισμένες περιοχές του ανατολικού τμήματος της Μεσογείου θάλασσας” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Η αυξημένη δραστηριότητα των δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού και η σχετική απομάκρυνση τους από επιχειρήσεις στη Συρία συνδέεται μεταξύ άλλων, με την παρουσία του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman και της ομάδας μάχης του στη Μεσόγειο που κατέφθασαν στην περιοχή, εκτιμούν αναλυτές.Meghan Markle And Prince Harry Seclude Themselves In Los Angeles

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με μια τέτοια κίνηση ο ρωσικός στόλος σκοπεύει να επιδείξει ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες, στοχεύοντας όχι μόνο στον έλεγχο αυτής της περιοχής αλλά και στην ετοιμότητά του να αντιταχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση που προκύψει μια τέτοια ανάγκη.

“Οι ρωσικές φρεγάτες, εξοπλισμένες με πυραύλους κρουζ Caliber, είναι μια εξαιρετική επίδειξη της δύναμης του ρωσικού στόλου. Τα αμερικανικά κατασκοπευτικά και μαχητικά αεροσκάφη δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν στη Μεσόγειο, χωρίς να δίνουν στοιχεία αναγνώρισης και αυτό προφανώς δείχνει την πλήρη έλλειψη κυριαρχίας της κατάστασης”, σημειώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα διότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman και της ομάδας μάχης του στην Μεσόγειο, φέρνει μια πανίσχυρη ναυτική δύναμη απέναντι σε ρωσικά πλοία επιπέδου φρεγάτας.

”Πόλεμος” ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε εξέλιξη – Σφοδρή επίθεση της Συμμαχίας στη Μόσχα για τις ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο – ”Μην το ξανακάνετε”

Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά οι ρωσικές φρεγάτες αλλά τα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές, η Ρωσία έστειλε αριθμό βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Khmeimim και έπονται και άλλα φυσικά,

“Σήμερα, δύο βομβαρδιστικά Su-24 έφτασαν στην αεροπορική βάση Khmeimim στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αποστολής τους, πολύ ήσυχα, χωρίς θόρυβο και σκόνη. Κινηθήκαν από την τυποποιημένη διαδρομή μέσω του Ιράν με προγραμματισμένο εναέριο ανεφοδιασμό από δύο αεροσκάφη Il-78 πάνω στα ύδατα της Κασπίας Θάλασσας “, σημειώνει ξένος ειδικός.

Η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο αποτελεί το καλύτερο σενάριο για τον Ερντογάν, ειδικά μετά την κίνηση της μη ενεργοποιήσεως των πυραύλων S-400 και τη δυσαρέσκεια των Ρώσων.

Η παρουσία τόσο ισχυρών μονάδων επιφανείας αλλά και υποβρυχίων στην περιοχή τόσο κοντά στα ελληνικά ύδατα, ίσως δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να προσπαθήσει να παίξει το δικό της “θέατρο σκιών” κατά της Ελλάδος εκμεταλευόμενη πιθανόν την όλη συγκυρία.

Αυτό θα ήταν το πιο επικίνδυνο σενάριο για τη χώρα μας, που σίγουρα έχει όλες τις πληροφορίες αλλά και τα σχέδια για να αντιδράσει έγκαιρα κατά των όποιων πιθανών τουρκικών προκλήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »