Η γερμανική κυβέρνηση «ανησυχεί» σοβαρά για τον τεράστιο αριθμό διαμαρτυριών κατά των περιορισμών του COVID τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτές οι διαδηλώσεις είναι πρωτοφανείς στην ιστορία της χώρας.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποκαλύπτει ότι την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

«Η κυβέρνηση ανησυχεί για τις διαδηλώσεις», αναφέρει η εφημερίδα, με μια πηγή να χαρακτηρίζει «καταθλιπτική» την «απεραντοσύνη» των διαδηλώσεων.

«Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας δεν υπήρξαν διαδηλώσεις πιο διαδεδομένες από τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει η έκθεση, με την κυβέρνηση να μετρά 1.046 ξεχωριστές διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν περίπου 188.000 συμμετέχοντες.
Ταυτόχρονα στο Αμβούργο ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 95% των περιπτώσεων COVID δεν έκαναν τίποτα για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη την ώρα που σχετική έρευνα της Γερουσίας ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός ήταν 14,3%.

Η Γερμανία εξακολουθεί να προωθεί τα σχέδια να καταστήσει υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του COVID, με μια κοινοβουλευτική συζήτηση για το θέμα να προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα ενώ η γενική εικόνα σε όλη την ήπειρο είναι μια σταδιακή άρση των περιορισμών ως απάντηση στο γεγονός ότι το Omicron αποδείχθηκε ήπιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »