Η συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας έχει αναστατώσει την Άγκυρα, με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να κάνουν πρωτοσέλιδο την επερχόμενη ενίσχυση των ΕΔ.

Τι αναφέρουν:
”H Γαλλία ενισχύσει την Ελλάδα με νέα οπλικά συστήματα, ενώ με εντολή Μακρόν, το Παρίσι θα δώσει στην Ελλάδα τις φρεγάτες Belharra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες οι Γάλλοι επανήλθαν με νέα πρόταση για την απόκτηση των Belharra για το ΠΝ. Η πρόταση των Γάλλων περιλαμβάνει πλοία γαλλικής διαμόρφωσης στη τιμή των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα πλοία είναι των 16 κελιών για ισάριθμους πυραύλους Aster 30 ή 15 και χωρίς Close In Weapon System (CIWS). Υπάρχει βέβαια η πρόβλεψη και ο χώρος για την εγκατάσταση άλλων 16 κελιών καθώς και του RAM σε δεύτερο χρόνο. Αυτές είναι οι δύο βασικές διαφορές συγκριτικά με την προηγούμενη ελληνική διαμόρφωση των 32 βλημάτων (24 Aster 30 και 8 MdCN) καθώς και του RAM.

Ταυτόχρονα υπάρχει και μια σχετικά απρόσμενη πρόταση από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο επιθυμεί να προωθήσει παλαιότερου τύπου φρεγάτες Type 23, προς κάλυψη των αναγκών του πολεμικού ναυτικού για ενδιάμεση λύση.”

Ζητάνε αποστρατικοποίηση των νησιών
Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι για άλλη μία φορά ζήτησαν να αποστρατικωποιηθούν τα νησιά. Είναι ξεκάθαρο πως η Άγκυρα φοβάται τις Ελληνικές ΕΔ, γι’αυτό και οι συγκεκριμένες αναφορές.

 

”Οι Έλληνες ετοιμάζονται για πόλεμο. Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη. Η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά. Έχει στείλει μαχητικά, στρατό και διάφορα οπλικά συστήματα. Μάλιστα έχει εξοπλίσει εδώ και 60 χρόνια το Καστελόριζο, με τεράστιες δυνάμεις!”

”Η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες, δεν σέβαται τα δικαιώματα της ”μειονότητας” στη Δ. Θράκη. Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.Το νομικό καθεστώς των νησιών είναι αμφιλεγόμενο με την Ελλάδα να μην σέβεται τη συνθήκη του Παρισιού!”

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν πως απέναντί τους έχουν μία ”πολεμική μηχανή”, τις Ελληνικές ΕΔ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »