Τυχαίο ή όχι, το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας “Iron Dome” δοκιμάστηκε σε μια σειρά από σύνθετα σενάρια
ΗΓενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), ενημερώνει με λιτή ανακοίνωσή της, ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Απτχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α.), με εκπροσώπους της εταιρείας RAFAEL Advanced Defense Systems, κατόπιν αιτήματός τους, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η Ισραηλινή εταιρεία RAFAEL Advanced Defense Systems, είναι κορυφαία εταιρεία παραγωγής αμυντικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και είναι συνώνυμη με την άμυνα, την τολμηρή καινοτομία και την τεχνολογική ευφυΐα. Για πάνω από 70 χρόνια, η εταιρεία έχει πρωτοπορήσει στις εξελίξεις στον τομέα της άμυνας, του κυβερνοχώρου και της ασφάλειας για τον αέρα, τη γη, τη θάλασσα και το διάστημα.
Οι καινοτομίες της βασίζονται σε εκτεταμένη επιχειρησιακή εμπειρία και κατανόηση των εξελισσόμενων απαιτήσεων μάχης και επιτρέπουν την ταχεία ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων για πολύπλοκες προκλήσεις στον τομέα του πολέμου.

Ελλάδα και Ισραήλ δεν είναι πλέον απλά σύμμαχοι, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι αδελφικά κράτη, πυλώνες σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο, που φιλοδοξούν μέσω του East Med να εφοδιάσουν την ΕΕ με φυσικό αέριο, συμβάλλοντας στην απεξάρτηση από την Ρωσική ενεργειακή μονομέρεια.

Οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, αφού μόλις πρόσφατα ανακοίνωσαν μαζί με την Κύπρο και την ΕΕ την δημιουργία της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας καλωδίωσης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως.

 

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι η ΕΛΒΟ εξαγοράσθηκε από την Ισραηλινή κοινοπραξία PLASAN – SK Group.

Τυχαίο ή όχι, το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας “IRON DOME” δοκιμάστηκε σε μια σειρά από σύνθετα σενάρια και παρεμπόδισε επιτυχώς στόχους τους οποίους κατέστρεψε. Αναδυόμενες απειλές αναχαιτίστηκαν, οι οποίες περιελάμβαναν την ταυτόχρονη αναχαίτιση πολλαπλών UAV και ομοβροντία ρουκετών.

Ενδεχομένως η συνάντηση ΓΔΑΕΕ- RAFAEL να σχετίζεται με την εξέταση πιθανότητας προμήθειας της Ελλάδας του Iron Dome.

Το IRON DOME ήδη μετρά 9 χρόνια επιχειρησιακής ένταξης στις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει οι ΗΠΑ ενώ χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Σιγκαπούρης. Ήδη το ΓΕΕΘΑ έχει εκφράσει προς το Τελ-Αβιβ το ενδιαφέρον του για το αντιαεροπορικό σύστημα που κατασκευάζεται από την RAFAEL,την εταιρία δηλαδή η οποία κατασκευάζει και το SPIKE NLOS, πυραυλικό σύστημα το οποίο επίσης ενδιαφέρει τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Με το IRON DOME οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έχουν προχωρήσει συνολικά σε 2000 καταρρίψεις απέναντι σε κάθε είδους εναέριους στόχους όπως πυραύλους, όλμους, βλήματα πυροβολικού, αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα UAV.

Ίδομεν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »