Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Έντονες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η εντολή του του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Δ. Κολoκούρη, μέσα από την οποία οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 11 Ιουνίου, αλλιώς θα μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία.

Η εντολή αυτή ουσιαστικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας (ενώ αναμένεται να γίνουν υποχρεωτικοί και για τους υγειονομικούς).

Έτσι από το πρωί έχει ξεκινήσει η «σφυγμομέτρηση» από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου στους υποχρεωτικούς εμβολιασμού.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) Δημήτρη Σταθόπουλο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενοχλεί η απειλή».
Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, δημιουργήθηκε ένα θέμα «που δεν υπάρχει», καθώς «κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί». Τα μέλη της ΕΜΑΚ είναι απορημένα, όπως είπε, με την απόφαση και τους ενοχλεί «η διαταγή για υποχρεωτικό εμβολιασμό και η απειλή» που εκφράστηκε μέσω του εγγράφου του αρχηγείου της Πυροσβεστικής, ότι όποιος δεν εμβολιαστεί, θα αλλάξει πόστο.

«Είναι λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα», προειδοποίησε ο κ. Σταθόπουλος. «Η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι».

Ερωτώμενος από τον ΣΚΑΙ που έχει τη λέξη «αρνητές» ως καραμέλα, αν υπάρχουν μέλη της ΕΜΑΚ που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος απάντησε: «Όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό, αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν απλώς στάθηκαν πίσω–πίσω».

Όσο για το αν έχει στοιχεία με τα ποσοστά του εμβολιασμού στο Σώμα, ο Δημήτρης Σταθόπουλος είπε: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ, που αριθμεί περίπου 400 άτομα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

Ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι αστυνομικοί αναμένεται να αντιδράσουν σφοδρά σε περίπτωση που έρθει μία τέτοια εντολή, καθώς αναμένεται να την προσβάλουν.

Γι’ αυτό ερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Πάκος Δημοσθένης, τονίζοντας πως «δεν πιστεύω σε αυτό που έγινε στην ΕΜΑΚ, πιστεύω στον εμβολιασμό σαν άνθρωπος, δεν πιστεύω στην υποχρεωτικότητα, από τη στιγμή που υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος, βάσει των νόμων που ισχύουν δεν είναι αυτό το πράγματα υποχρεωτικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »