Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από «άλλη πάστα», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας

Αν χάσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φύγει την επόμενη κιόλας ημέρα, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Συγκεκριμένα ο Α.Τσίπρας χαρακτήρισε ως δείγμα υγείας την πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας την πρόβλεψη – με κύριο αποδέκτη το εσωτερικό του κόμματός του – ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική αμφισβήτηση της ηγεσίας του σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές.

Διευκρινίζοντας επί της αρχής πως ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι από «άλλη πάστα» – ενώ σχολιάζοντας τα υπόλοιπα κόμματα είπε «βλέπουμε μια σιωπή επίπλαστη και από κάτω γίνεται χαμός. Αν δηλαδή σε αυτές τις εκλογές χάσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι την επόμενη ημέρα δεν θα μπορέσει να σταθεί» είπε για την Νέα Δημοκρατία προεξοφλώντας ως «δυσοίωνο» το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού σε περίπτωση που ηττηθεί.

Για τις δικές του προοπτικές, ωστόσο, περιορίστηκε να πει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλιώς: κερδίσει, χάσει ο Τσίπρας, θα υπάρχει μια εκτίμηση απέναντί του, αλλά και η δυνατότητα και νομίζω ότι είναι υγιές, όποιος διαφωνεί μαζί μου να το λέει δημόσια και ανοιχτά» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  για την επόμενη ημέρα των εκλογών στο κόμμα του.

Το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύγει ή όχι από την ηγεσία της ΝΔ μετά τις εκλογές -σε περίπτωση ήττας- είναι κάτι που δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η φράση του Αλέξη Τσίπρα έχει μια σημαντική δόση αλήθειας.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αποτελείται από πολλές ισχυρές οικογένειες και προσωπικότητες, οπότε σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φέρει τη νίκη, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθεί ένας άλλο δελφίνος για την ηγεσία του κόμματος. 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα της ΝΔ, κάτι για το οποίο έχει δεχθεί έντονη κριτική ακόμη και από το εσωτερικό του κόμματος. Προς το παρόν του έχει βγει, καθώς κέρδισε την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2019 (αν και τότε έγινε λόγω της υπόσχεση της «γαλάζιας» παράταξης ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών), ωστόσο σε περίπτωση ήττας στις εκλογές του Μαΐου δεν αποκλείεται αυτές οι φωνές να φουντώσουν. 

 

Μην ξεχνάμε ότι ήδη από τη ΝΔ έχουν αποχωρήσει τον τελευταίο χρόνο αρκετά στελέχη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που δημιούργησε το δικό του κόμμα, αλλά και της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι στις φετινές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.  

Μπορεί εν τέλει η μεγάλη δεξιά παράταξη που θα έπαιρνε όλους τους καραμανλικούς και σαμαρικούς που έφυγαν τα τελευταία χρόνια να μην δημιουργήθηκε ποτέ, κάτι που οδήγησε πολλά πρώην «γαλάζια» στελέχη να «μετακομίσουν» σε άλλα κόμματα, όπως για παράδειγμα ο Ε.Αντώναρος στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι δεδομένο ότι και στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει γκρίνια και σε περίπτωση ήττας θα υπάρξει κάποια προσπάθεια για αλλαγή γραμμής στο κόμμα.

Από εκεί και πέρα ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του στο Mega, μίλησε για το αυριανό ντιμπέιτ, λέγοντας ότι «δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά γιατί είναι λίγο παράλληλοι μονόλογοι, όπως το έχουν στήσει», εκτιμώντας για το λόγο αυτό πως «θα βαρεθεί και ο κόσμος». «Είναι λίγο αποστειρωμένο έτσι όπως θα γίνει» συνέχισε, λέγοντας πως θα βγει σε καλό του Mega που θα έχει Champions League, οπότε θα έχει μεγάλη τηλεθέαση.

Αναφορικά με την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού Mega για ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ πειθαρχημένο άνθρωπο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περιγράφοντας πως «ακολουθεί πιστά αυτά που του λένε οι επικοινωνιολόγοι ακόμη και αν τον φέρνουν σε δύσκολη θέση».

«Θυμίζει τον μαθητή στο πρώτο θρανίο με το απουσιολόγιο» που δεν έχει, ωστόσο, το επικοινωνιακό χάρισμα είπε ο κ. Τσίπρας για τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας από πλευράς του πως «φοβάται πάρα πολύ μια ευθεία ερώτηση», δηλαδή να εξηγήσει στον ελληνικό λαό «γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα», όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Για το εάν θα του θέσει αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο ερώτημα, «μην διαβάζετε ανοιχτό γράμμα» είπε ο κ. Τσίπρας, παρατηρώντας ωστόσο ότι θα είναι εκτός πλαισίου κι έτσι «γλιτώνει, ξεφεύγει» ο κ. Μητσοτάκης μέσω της διαδικασίας.

«Θα είναι μια μεγάλη πρόσκληση να αποδείξω ότι μπορείς να ασχολείσαι με την πολιτική, ακόμη και αν δεν είσαι σε αξιώματα. Εφόσον μπήκα νωρίς, θα έχω την πολυτέλεια, ελπίζω, εύχομαι να βγω και σχετικά νωρίς, να μην με πάρουν τα βαθιά γεράματα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφορικά με το πως φαντάζεται τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια, ενώ «δεν έχω βάλει ηλικιακό όριο.

Το ωραίο της ζωής είναι ότι είναι απρόβλεπτη. Αλλιώς δεν θα την ζούσαμε», σημείωσε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν έχει θέσει προσωπικά ένα όριο αποχώρησής του από την κεντρική πολιτική σκηνή. Σε κάθε περίπτωση, “δεν μου χρωστάει η ιστορία. Εγώ χρωστάω και θα τα κάνω όσο καλύτερα μπορώ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »