Αξιότιμε κ.κ Πρωθυπουργέ σας μιλώ όχι σαν Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, αλλά σαν πρώην έφεδρος υπαξιωματικός του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, που αν και πεντάρφανος, υπηρέτησα τη θητεία μου επί 18 μήνες από τον Νοέμβριο του 1995 έως και τον Μάιο του 1997!!
Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, γυρνώ στις 31 Γενάρη του 1996, όπου βρισκόμουν με μετάθεση για ειδικότητα στην 695 ΑΒΠ στο Αυλάκι Στυλίδας (την μεγαλύτερη βάση πυρομαχικών στα Βαλκάνια), ημέρα που χαράχτηκε στην μνήμη μου και με ακολούθησε στην μετέπειτα πορεία μου.
Εκείνη τη βροχερή νύχτα βλέπαμε την μεγάλη κινητικότητα που υπήρχε στο Διοικητήριο και όλη η μονάδα βρισκόταν σε κατάσταση ετοιμότητας χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Περί την μια και τριάντα περίπου νυχτερινή και υπό βροχή, ο Διοικητής και Λοχαγός μας κ. Τσιγάρας, μας βγάζει έξω, με πλήρη εξάρτηση και όπλα γεμάτα και αφού μας λέει, εμφανώς συγκινημένος, λίγα σύντομα και πατρικά ζεστά λόγια για την αξία της πατρίδας και τα ιδανικά, τελειώνει με τη φράση,
”… παιδιά μου η Παναγιά μαζί σας”!!
Από εκείνη τη στιγμή και μετά θέσαμε τις ζωές μας στην διάθεση της πατρίδος, περιμένοντας εντολές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων .
Προς τιμήν λοιπόν, όλων αυτών που εκείνη τη νύχτα φύλαξαν Θερμοπύλες και εις μνήμη των τριών ηρωικών αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που έπεσαν στο καθήκον, ζητούμε από σας και τον κ.Υπουργό Εθνικής Αμύνης, έστω και τώρα, ετεροχρονισμένα, να ρίξετε δάφνινο στεφάνι στην περιοχή των Ιμίων όπως αρμόζει σε ήρωες που έπεσαν υπέρ πατρίδος, ή τουλάχιστον να ανεβάσετε μια προσωπική ανάρτηση για τους ήρωες εκείνης της νύχτας.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα Εθνικά θέματα σας θυμίζουμε ότι εμείς ο απλός Ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν τον θεματοφύλακα του Συντάγματος και τους εγγυητές της Δημοκρατίας .
Με τιμή
Λάμπης Π. Παπαδόπουλος
π. Έφεδρος Υπαξιωματικός Ε.Σ
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »