Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής σας και για το ενδεχόμενο σε λίγοκαιρό να μην είστε ένοικος του Μαξίμου αλλά ούτε και της Πειραιώς δεν ευθύνονται ούτε οι δυνάμεις του «σκότους» ούτε οι «διαπλεκόμενοι», ούτε οι Ρώσοι ούτε ο Πούτιν. Την κύρια ευθύνη τη φέρει το επιτελικό σας κράτος που εσείς το χτίσατε με ανθρώπους ανακυκλωμένους από παλιά φθαρτά υλικά της εποχής Σημίτη. Δεν αξιοποιήσατε στο ελάχιστο το στελεχιακό δυναμικό της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενδεχομένως το όνομα Καραμανλής να σας προκαλεί πολιτικές αλλεργίες και να είναι τόσο ξένο προς τη δική σας ιδεολογία της παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελευθεροποίησης και της πολυπολιτισμικότητας, ώστε η κυβέρνησή σας να μπορεί να ανεχτεί ακόμα και παιδοβιαστές σε θέσεις που προάγουν και παράγουν πολιτισμό. Δεν πήρατε, κ. Μητσοτάκη, τις μεγάλες αποφάσεις πάνω στα εθνικά μας θέματα, όπως αυτές είχαν υπαγορευτεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, από τον νεότερο Κώστα Καραμανλή, ακόμα και από τον Αντώνη Σαμαρά και, αν θέλετε, και τον Αλέξη Τσίπρα – εξαιρουμένου φυσικά του Μακεδονικού.

Εσείς όμως θελήσατε να εφαρμόσετε μια άλλη πολιτική απέναντι στην Τουρκία, είτε επειδή έτσι σας ορμήνεψε ο Ντόκος [ΕΛΙΑΜΕΠ] είτε επειδή θέλατε να είστε ο πιο πρόθυμος από όλους τους προηγούμενους ηγέτες για να τα «βρείτε με τον Ερντογάν» στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά κάπου «χάλασε η δουλειά». Το σίγουρο είναι πως δεν σας ακολούθησε στην εθνική κατρακύλα ο κ. Δένδιας και μπορούμε να υποστηρίξουμε πόσο πολύτιμος φάνηκε για τα εθνικά θέματα σε προαποφασισμένες πολιτικές σας. Ενδεχομένως ο ιστορικός του μέλλοντος να μην αργήσει να μας αποκαλύψει τι συζητήσατε με τον Ερντογάν και τους «συμπεθέρους» στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως, κ. Πρωθυπουργέ, πόσο σωστή ήταν η απόφασή σας να κάνετε εχθρό της πατρίδας τη Ρωσία; Και φυσικά με όλη τη δύναμη της φωνής σας να καταγγείλετε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και φυσικά να αποστείλετε άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους που πληρώνουν τον παραλογισμό αυτού του ιδιότυπου πολέμου. Όμως εσείς τι στείλατε; Όπλα. Αδειάσατε από την άμυνά μας ό,τι σας ζήτησε το ΝΑΤΟ [που συγχαίρει τους Τούρκους που μας πέταξαν στη θάλασσα το 1922] για να οπλίσετε τα νεοναζιστικά τάγματα Αζόφ και μάλιστα δύο από τους σφαγείς τους τους φέρατε στη Βουλή.

κ. Πρωθυπουργέ,

Πιστεύουμε να το γνωρίζετε πως στη Μαριούπολη ζούσαν 150.000 ομογενείς και είχαμε κάθε έννομο συμφέρον από τη διεθνή κοινότητα και τους νόμους της να τους προστατέψουμε. Σας το είχε επισημάνει και ο κ. Δένδιας πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και γι’ αυτό ανοίξαμε εκεί προξενείο. Όμως εσείς γιατί δεν διαπραγματευτήκατε με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι την τύχη τους; Γιατί παραδώσατε στην Τουρκία την κάθε είδους διαπραγμάτευση μεταξύ ΡωσίαςΟυκρανίας και Δύσης; Τη στιγμή που ήταν γνωστές οι φιλικές σχέσεις ΕλλάδαςΡωσίας; Γιατί, κ. Πρωθυπουργέ, ψηφίσατε κυρώσεις που επηρέασαν τηνελληνική ναυσιπλοΐα, την ενεργειακή επάρκεια, τον τουρισμό, και που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια από τις εξαγωγές των Ελλήνων παραγωγών προς τη Ρωσία;

Έχετε κάνει αποτίμηση για το πόσο έχει στοιχίσει στο κάθε ελληνικό νοικοκυριό αλλά και στις επιχειρήσεις η πολιτική που εφαρμόσατε; Θα μας απαντούσατε το αυτονόητο: ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Φευ. Πότε χτυπήσατε το χέρι σας στο τραπέζι των εταίρων μας; Πότε επιτέλους θα εφαρμόσετε εθνική πολιτική για την ενέργεια, για τα καύσιμα και για όλα όσα πνίγουν τους Έλληνες; Πρέπει πάντα η Ελλάδα να είναι «ο πρόθυμοςηλίθιος» στην υπεράσπιση των ξένων συμφερόντων; Άρα, λοιπόν, αν αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνησή σας δεν θα είναι από τα ξένα συμφέροντα, αλλά από το συμφέρον του Έλληνα που δεν το υπερασπίζεστε.

Και μια και μιλάμε για συμφέροντα ντόπια που θέλουν να σας ανατρέψουν, ποια είναι αυτά που εννοείτε, κ. Πρωθυπουργέ; Απ’ όσο γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, η οικονομική ελίτ της χώρας, που σήμερα νέμεται την ενέργεια και τα παράγωγά της, μια χαρά υπερκέρδη έχει. Όσο για τις διατροφικές αλυσίδες που λειτουργούν ως καρτέλ, και αυτές αυξάνουν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια τα κέρδη τους χωρίς ελέγχους,ενώ διαμορφώνουν τις τιμές όπως αυτές θέλουν ή όπως τους επιβάλλουν οι μητρικές τους εταιρείες, αφού όλες σχεδόν έχουν ξένους ιδιοκτήτες. Μήπως θέλουν να σας ανατρέψουν οι τραπεζίτες και τα ξένα φαντς που έχουν αγοράσει έναντι πινακίου φακής τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων;

Εκτός και αν μιλάμε για κάποιους νεόκοπους επιχειρηματίες, όπως ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Μελισσανίδης,που έχουν στον έλεγχό τους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά, κ. Πρωθυπουργέ,αυτούς μην τους φοβάστε, γιατί ακόμη δεν έχουν μάθει πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι. Τώρα, αν μου πείτε για τις δύο παραδοσιακές οικογένειες Λάτση-Βαρδινογιάννη, εδώ αλλάζουν τα πράγματα. Άλλωστε, όπως όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουμε πολύ καλά τις σχέσεις που έχει η οικογένειά σας από τον πατέρα σας με τον αμφιλεγόμενο «πατριώτη» καπετάν Γιάννη, καθώς και το πώς απέκτησε την τεράστια περιουσία του, και επειδή, όπως λέει ο λαός, σόι πάει το βασίλειο, εσείς δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να στενοχωρήσετε τον γιο του,Σπύρο Λάτση. Γνωστά τα έργα που περιμένουν… και οι μέρες. Όσο τώρα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, πάντα είχατε μια επιφυλακτικότητα απέναντί της, ενδεχομένως επειδή τα λεφτά τους ήρθαν από τη θάλασσα και τις επιχειρήσεις τους και όχι από μαυραγοριτισμό και λεφτά του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό πράγματι εμπεριέχει φόβο όχι για εκτροπές, αλλά για την επόμενη μέρα που εσείς δεν θα είστε πρωθυπουργός.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Σύμφωνα με σοβαρές πολιτικές αναλύσεις, το πρόσωπο και η κομματική προέλευσή του βρίσκονται σε συνάρτηση με τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι εκλογές. Ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή την άνοιξη του ’23. Όμως, για να φτάσει εκεί, πρέπει να περάσει ένα θερμό φθινόπωρο και έναν πολικό χειμώνα με Εξεταστικές και ανελέητο σφυροκόπημα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και με τις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, ακόμα και με το ενδεχόμενο μιας επισιτιστικής κρίσης που αποσιωπάται τη στιγμή που στη διεθνή κοινότητα φαίνεται πολύ πιθανό.

Επίσης, μια ακόμα οικονομική αφαίμαξη στα ελληνικά νοικοκυριά και τα επερχόμενα λουκέτα σε επιχειρήσεις θα κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεσπάσει την οργή του στο επιτελικό κράτος και με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής μπορεί να δούμε και εννέα κόμματα στη Βουλή. Κι ενώ η κρίση μαίνεται σε όλα τα μέτωπα,η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα προκύψει για τη διενέργεια των νέων εκλογών μπορεί να είναι μακρόβια. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι πολιτικό πρόσωπο, γιατί θα χρειαστεί να λάβει αποφάσεις εθνικές, πολιτικές και οικονομικές.

Ποιος μπορεί να είναι; Κάποιος που θα είναι ανεξάρτητος από ντόπια ή ξένα συμφέροντα, που θα τον γνωρίζουν οι εταίροι μας αλλά και θα μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Φυσικά και μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει εσαείΌμως σε αυτή την περίπτωση, ο κ Μητσοτάκης, αναλόγως του αποτελέσματος που όλες οι προβλέψεις προμηνύουν πως θα διαμορφωθεί κάτω από το 30%, θα δεχτεί σκληρή εσωκομματική αντιπολίτευση και θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από την προεδρία της ΝΔ. Ο νέος αρχηγός στην επόμενη κάλπη πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός, απαλλαγμένος από τα βαρίδια του νεοφιλελευθερισμού και του σημιτισμού, επαναφέροντας τη ΝΔ στις ράγες όπου την έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »