H μόλυνση εμφανίζεται, αφότου ο εμβολιαζόμενος έχει λάβει και τις τρεις δόσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αναμνηστικής

Μία μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τη Moderna διαπιστώνει ότι το εμβόλιο mRNA της ίδιας εταιρείας στην πραγματικότητα αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό με την πάροδο του χρόνου.
Η προκαταρκτική μελέτη κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα και υπογραμμίζεται πώς η μόλυνση εμφανίζεται, αφότου ο εμβολιαζόμενος έχει λάβει και τις τρεις δόσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αναμνηστικής.

Επισημαίνεται πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των πρόσφατων στελεχών του ιού είναι «μέτρια προς υψηλή».
Αλλά και αυτή η αποτελεσματικότητα έναντι όλων των παραλλαγών «μειώθηκε γρήγορα» και εξαφανίστηκε εντελώς μετά από 90 ημέρες.

Αναποτελεσματικά εμβόλια

Οι Epoch Times ανέφεραν ότι η αποτελεσματικότητα της λήψης mRNA έναντι των BA.2, BA.4 και BA.5 κατέστη αρνητική μετά από 150 ημέρες, ενώ έγινε αρνητική έναντι του BA.1.12.1 μετά από 91 ημέρες.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της υποπαραλλαγής BA.1 παρέμεινε πάνω από 50% μετά από 150 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό έναντι του εν λόγω στελέχους αλλά μόνο για 150 ημέρες.
Εν τω μεταξύ, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβόλου mRNA της Pfizer για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών κατέστη επίσης αρνητική μετά από μια ορισμένη περίοδο, υποστηρίζοντας τη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τη Moderna πως τα εμβόλια mRNA πράγματι αυξάνουν την πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό.

Χειρότερα τα καινούργια εμβόλια

Επιπλέον, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν μια ανάλυση τον Σεπτέμβριο 2022, η οποία αποκάλυψε ότι τα εμβόλια άρχισαν να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους μετά από περίπου έξι μήνες και θεωρήθηκαν χειρότερα έναντι των υποπαραλλαγών της Omicrron σε σύγκριση με τα προηγούμενα στελέχη του κορωνοϊού.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και από προκαταρκτική σουηδική έρευνα.
«Κάπως απίθανο, παρατηρήσαμε ακόμη και αρνητική αποτελεσματικότητα εμβολίου κατά της λοίμωξης από Omicron από την 14η εβδομάδα υποδεικνύοντας πως τα εμβολιασμένα άτομα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τα μη εμβολιασμένα», αναφέρει η μελέτη.

Με Covid η επικεφαλής των CDC

Η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), Rochelle Walensky, βρέθηκε θετική στον Covid το βράδυ της Παρασκευής (21/10/2022) και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε το Σάββατο (22/10).Ένας εκπρόσωπος των CDC είπε ότι η Walensky δεν βρέθηκε στον Λευκό Οίκο την προηγούμενη εβδομάδα και δεν συναντήθηκε με κανέναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ πριν διαγνωστεί θετική στον ιό.
Παρακολούθησε την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία στο Βερολίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη (17 -18/10), είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι φορούσε μάσκα σχεδόν πάντα.
Επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη.
Η Walensky έχει λάβει την ενισχυτική δόση των εμβολίων και δεν είχε διαγνωστεί το προηγούμενο διάστημα θετική στον ιό.
Βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της και συμμετέχει μέσω τηλεδιασκέψεων στις προγραμματισμένες συναντήσεις, σύμφωνα με το Reuters.
funded_1.JPG

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »