Τι αναφέρουν Διεθνή ΜΜΕ
Μία είδηση-”βόμβα” έχουμε από την έγκυρη Αιγύπτια δημοσιογράφο Nervana Mahmoud, η οποία εργάζεται στην Γαλλία.

Σε ανάρτησή της στο twitter, αποκάλυψε το περιεχόμενο του φορτηγού πλοίου που προστάτευσε με ”νύχια και με δόντια” μία τουρκική φρεγάτα, ερχόμενη ακόμη σε αντίθεση κατά γαλλικού πολεμικού πλοίου στην Μεσόγειο προκαλώντας ταυτόχρονα μέγα θέμα στο ΝΑΤΟ.

Αρχικά η γαλλική φρεγάτα σταμάτησε ένα φορτηγό πλοίο που υποτίθεται ότι μετέφερε φάρμακα με κατεύθυνση την Τυνησία, μόνο που αυτό μετέφερε τελικά τουρκικά άρματα μάχης M60Α3 και κατευθύνονταν στην Λιβύη.

Αμέσως είχαμε μια προκλητική παρέμβαση από μια τουρκική φρεγάτα, η οποία στοχοποίησε με το παράκτιο πυροβόλο της το γαλλικό πολεμικό αναγκάζοντας το να μείνει μακριά, όπως αναφέρουν ταυτόχρονα διεθνή ΜΜΕ.
Το περιστατικό έχει εξοργίσει τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος κατανόησε ίσως για πρώτη φορά ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν ”διαβεί πλέον τον Ρουβίκωνα” στην Λιβύη.

Υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι η Γαλλία θα αντιδράσει δυναμικά με την παρουσία γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών στην Λιβύη, στην επερχόμενη τουρκική επίθεση στην Σύρτη τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά 18.06.2020 – 12:47175
Αντίποινα Γαλλίας σε Τουρκία: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης
Ο Σαράι θέλει “δούλους” του Ερντογάν όλους τους Λίβυους πολίτες

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της ιστοσελίδα Afrigate, αναφέρει την τρομερά προκλητική και ταπεινωτική ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου της Κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) Fayez al-Sarraj που αποκαλύπτει τερατώδη πράγματα για τα σχέδια των Τούρκων.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Ερντογάν, ο Sarraj υπενθύμισε στον Τούρκο σουλτάνο ότι «οι Λίβυοι θα υπηρετούν το καλό του τουρκικού λαού», επειδή η Τουρκία έπαιξε βασικό ρόλο στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης.

Ο ίδιος ο “υποταγμένος” τουρκικής καταγωγής πρόεδρος της κυβερνήσεως της Τρίπολης, υποσχέθηκε στον Ερντογάν μια μεγάλη ανταμοιβή για όλες τις υπηρεσίες του στη Λιβύη όταν τελειώσουν όλα βέβαια, η οποία θα έχει σχέση με πετρελαιοπηγές πιθανόν.

Επιπλέον ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την ευκαιρία που έχει να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία για τόσο καιρό.

“Αυτά όμως δεν είναι λόγια ευγνωμοσύνης που είπε ο Σαράι εκείνη την ημέρα. Ο επικεφαλής του GNA ανέθεσε στη Λιβύη το ρόλο του «οπαδού του Οθωμανισμού», αλυσοδένοντας το λιβυκό λαό στην ιδέα της «μεγάλης Τουρκίας». Ο Sarraj σημείωσε μάλιστα ότι θα ήθελε να ονομάσει την πρωτεύουσα του κράτους του Κωνσταντινούπολη”, αναφέρει ειδικός αναλυτής.
Δεν φτάνει αυτό, αλλά ο αποκαλούμενος “μεγάλος” Μουφτής Σαντάντ Αλ-Γκαριάνι της Λιβύης, εξέδωσε θρησκευτική Fatwa δίνοντας στους πολιτοφύλακες του GNA το “θρησκευτικό δικαίωμα” να εκτελούν και να σκοτώνουν οποιονδήποτε πιστό στον στρατό του LNA ή στο δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο με βάση το ότι είναι μη πιστοί (Kufar).

Το ακραίο ισλάμ επικρατεί και στην Λιβύη με την παρουσία των Τούρκων που επιβάλουν τα δικά τους ήθη και έθιμα.

Τουρκία και Τραμπ ετοιμάζουν την απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Λιβύη
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη για να επιτύχουν τα συμφέροντά τους, αναφέρει ξένη αμυντική ιστοσελίδα επικαλούμενη άρθρο στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti που επικαλείται με την σειρά του ρωσική διπλωματική πηγή.

Η πηγή ανέφερε ότι τα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν τακτικά μεγάλες ποσότητες υλικού από τη γερμανική βάση του Ramstein προς τις πόλεις της Τρίπολης και της Μισράτα στα δυτικά της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ρωσική πηγή πάντα, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ωθήσει τα δύο μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Ρώσος ειδικός του ειδησεογραφικού πρακτορείου στην Μόσχα, υποψιάζεται ότι τα υλικά τα οποία η πλευρά των ΗΠΑ μετακινεί προς τα δυτικά της Λιβύης είναι στρατιωτικής φύσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθνικά θέματα 18.06.2020 – 16:33142
Στον ”πάτο” της Μεσογείου το ”μνημόνιο” Άγκυρας-Τρίπολης: Συμφωνία ευθυγράμμισης συμφερόντων Ελλάδας-Λιβυκής Βουλής
Η μεταφορά τους θα συνοδευτεί πιθανώς και από την παρουσία μιας ειδικής μονάδας της Αφρικανικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAFRICOM), η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Στις 17 Ιουνίου, η USAFRICOM ανακοίνωσε ότι με την πλευρά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, πολεμούν δύο χιλιάδες μαχητές της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner οι οποίοι συμμετείχαν σε όλες τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια της 14μηνης επίθεσης στην Τρίπολη.

Η Λιβύη διευθύνεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Fayez Sarraj, ενώ η «ανατολική κυβέρνηση» έχει επικεφαλής τον Abdullah Abdurrahaman at-Thani.

Η ανατολική κυβέρνηση υποστηρίζεται από τον διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

Τώρα όμως και οι δυο πλευρές θα μετατραπούν σε “κομπάρσους” όπως φαίνεται, διότι Τούρκοι, Αμερικανοί και Ρώσοι θα πολεμήσουν για τον πλούτο της χώρας τον οποίο θα διαμοιράσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα τους μαζί με την χώρα μετά την Συρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »