«Όλα τα άλλα πράγματα που λέγονται είναι απρόσεκτα και εξαιρετικά επικίνδυνα», είπε ο Γερμανός καγκελάριος σε συνέντευξή του
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν απείλησε «ούτε εμένα ούτε τη Γερμανία» ποτέ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών μας σημείωσε o Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ενώ όσον αφορά στο ζήτημα της αποστολής αρμάτων στο Κίεβο, δηλώνει πως «η Γερμανία θα παραμείνει ψύχραιμη και θα συνεχίσει να ζυγίζει όλες τις αποφάσεις της στο μέλλον», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag. 

«Όχι, ο Putin δεν απείλησε ούτε εμένα ούτε τη Γερμανία», είπε επακριβώς ο Scholz.
«Έχουμε απολύτως διαφορετικές απόψεις» για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, που εντοπίζονται πολύ καθαρά στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη, σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος.
«Η Γερμανία θα παραμείνει ψύχραιμη και θα συνεχίσει να σταθμίζει όλες τις αποφάσεις που θα λάβει στο μέλλον», σημείωσε ο Scholz, αναφερόμενος στο θέμα της προμήθειας τανκς στο Κίεβο.
«Οτιδήποτε άλλο που λέγεται ή είναι απρόσεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο», τόνισε ο καγκελάριος.

Όπλα για άμυνα όχι επίθεση

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει συμφωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι όπλα από τη Δύση θα χρησιμοποιηθούν μόνο στο ουκρανικό έδαφος και ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί επίθεση στο έδαφός της από αυτά ο καγκελάριος απάντησε πως, «υπάρχει συναίνεση σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, κατά προτίμηση μέχρι το τέλος του 2024, και αν αυτό είναι ρεαλιστικό, ο καγκελάριος Scholz απάντησε πως, «Ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ότι κάναμε τη Μολδαβία και την Ουκρανία υποψήφιες χώρες το περασμένο καλοκαίρι.
Όμως κάθε υποψήφιος πρέπει να πληροί τα απαραίτητα κριτήρια για να γίνει μέλος της ΕΕ και υπάρχουν ζητήματα του κράτους δικαίου, δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης της διαφθοράς».
Oι δηλώσεις του ηγέτη της Γερμανίας έρχονται στον απόηχο των όσων αποκάλυψε ο Γενικός Εισαγγελέας για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2, όπου δεν διαπιστώθηκε καμία εμπλοκή της Ρωσίας.

Τι έγινε γνωστό για τις διαρροές αερίου στους Nord Stream

Ο Γερμανός Γενικός Εισαγγελέας Peter Frank δήλωσε ότι οι Γερμανοί ερευνητές δεν έχουν στοιχεία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.
Νωρίτερα, ο γερμανός καγκελάριος είχε δηλώσει ότι η Γερμανία θα αποκαλύψει τις υποθέσεις της για τους υπεύθυνους για το τι συνέβη στο Nord Stream όταν υπάρχουν στοιχεία και δεν θα κάνει εικασίες για αυτό το θέμα, χωρίς στοιχεία.
Με τη σειρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης κ. Scholz αναγκάστηκε να δικαιολογήσει την απροθυμία του Βερολίνου να δημοσιεύσει τα στοιχεία της έρευνας για τις εκρήξεις του Nord Stream, γεγονός που αποδεικνύει  ότι η Γερμανία έχει κάτι να κρύψει.
Η διπλωμάτης χαρακτήρισε αμφίθυμη τη θέση του Βερολίνου, του οποίου οι πραγματικές ενέργειες εγείρουν αμφιβολίες για το ενδιαφέρον όσον αφορά στον εντοπισμό των οργανωτών και των δραστών των επιθέσεων στους  Nord Streams.

Ειρωνικός Pushkov για την έρευνα: Έργο με… «βάθος» και… «λεπτότητα»!

«Το έργο των γερμανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου σχετικά με την ανατίναξη αγωγών φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα, είναι εκπληκτικό ως προς το “βάθος” και τη “λεπτότητα” των συμπερασμάτων.
Φαίνεται ότι εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι Ρωσία…
Αλλά, από την άλλη, δεν υπάρχουν αποδείξειςγιατί δεν υπάρχουν…. ποιος ξέρει», έγραψε ο γερουσιαστής Alexei Pushkovεπικεφαλής της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την Πολιτική Πληροφοριών και την Αλληλεπίδραση με τα ΜΜΕστο κανάλι Telegram, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού γενικού εισαγγελέα Peter Frank
«Όλος ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη και  ποιος κρύβεται πίσω από το σαμποτάζ στους Nord Stream…», κατέληξε ο Pushkov, σχετικά με την έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.
«Αλλά προτιμούν να κάνουν στοχαστικές δηλώσεις ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για ρωσική παρέμβαση», είπε ο γερουσιαστής.

Ο… πέλεκυς Vucic

Τι συνέβη βεβαίως, ανέφερε ευθέως και χωρίς περιστροφές ο Σέρβος πρόεδρος Alexander Vucic που φυσικά γνωρίζει και το Βερολίνο.
Όπως επισημαίνει ο Vucic, οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ποιος σαμποτάρει τους αγωγούς φυσικού αερίου, αλλά σιωπούν για να μην βλάψουν το κράτος τους.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανακοίνωσε μια «άνευ προηγουμένου καταστροφή» που σημειώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2, δύο αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη.
Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 κατά μήκος των οδών του αγωγού.

Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δεν απέκλεισαν στοχευμένες δολιοφθορές.

Ο χειριστής Nord Stream Nord Stream AG ανέφερε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους αγωγούς φυσικού αερίου είναι άνευ προηγουμένου και είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο χρόνος επισκευής.
Η Ρωσική Γενική Εισαγγελία κατέθεσε μήνυση σχετικά με τη διεθνή τρομοκρατική ενέργεια.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο «εμπρηστής» των Nord Stream ήταν κάποιος που ενδιαφερόταν μόνο να προμηθεύει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε δικογραφία για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας μετά τη ζημιά στους αγωγούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »