Αύριο Πέμπτη αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις
Πλησιάζει η ώρα που θα βγάλουν τις μάσκες οι πολίτες, στους εξωτερικούς χώρους, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα, Τετάρτη, η επιτροπή των «ειδικών» θα συνεδριάσει γι’ αυτό το θέμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η σύσταση είναι να βγάλουν τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και οι μη, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς η κυβέρνηση έταζε τις προηγούμενες ημέρες «προνόμια» σε εμβολιασμένους, με πρώτο να είναι αυτό της άρσης της υποχρεωτικής μασκοφορίας σε εξωτερικούς χώρους.

Οι εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα καθώς οι «ειδικοί» αναμένεται σήμερα Τετάρτη, να συζητήσουν το ενδεχόμενο κατάργησης του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους εξωτερικούς χώρους. Οι ανακοινώσεις δε θα γίνουν εντός της εβδομάδας προκειμένου οι όποιες αποφάσεις να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.
Η άρση του μέτρου πάντως αναμένεται να συνοδευτεί και με συστάσεις από πλευράς των επιστημόνων για χρήση της μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού σε περιπτώσεις συνωστισμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε, θα παραμείνει η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε θεάματα όπως θέατρα/ συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα.

Μιλώντας για το ζήτημα της μάσκας χθες, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε στον ΣΚΑΪ πως σύντομα τις βγάλουμε. Ο ίδιος συνέστησε τη χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ επεσήμανε ότι τα καλά νέα είναι πως φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωράνε, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι (self-test, rapid test), ενώ τα κακά νέα είναι οι παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας τα εξής: «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις και τα ωράρια

Σύμφωνα με απόφαση των υγειονομικών Αρχών πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους τους πολίτες αρχίζει στη 01:30 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 05:00 π.μ.. Ωστόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως το μέτρο από 1η Ιουλίου θα πάψει να ισχύει.

Οι εξαιρέσεις των μετακινήσεων έως την 1η Ιουλίου

Οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας αυστηρά για τρεις λόγους.
Αυτοί είναι οι εξής:

Μετακίνηση για λόγους εργασίας με την ανάλογη βεβαίωση.
Μετακίνηση για λόγους υγείας.
Κίνηση με κατοικίδιο ζώο κοντά στο σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »