Ραγδαίες εξελίξεις
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ντονμπάς. H Άγκυρα δεν στέλνει μόνο UAV και τζιχαντιστές, αλλά τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα πάντα με ρωσικές πηγές.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Σε πρώτη φάση, πριν λίγες ημέρες, ρωσικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι τουρκικές και ουκρανικές δυνάμεις συντονίζουν μισθοφόρους για να πολεμήσουν στο πλευρό του Κιέβου.

”Ψάχνουν για εθελοντές που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών. Δεν θα στείλουν μόνο τζιχαντιστές από την Συρία, αλλά έχουν κινητοποιήσει Ρώσους Μουτζαχεντίν από τον Καύκασο. Για την συμμετοχή στο πόλεμο του Ντονμπάς, Τούρκοι και Ουκρανοί υπόσχονται 2 χιλιάδες στους τζιχαντιστές.” ”Η ΜΙΤ προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά από την αρχή “τάγμα Dudayev”. ”Πρόκειται για Τσετσένους, οι οποίοι δεν υποστηρίζουν τους Καντίροφ-Πούτιν και που ζουν στην Ουκρανία.”

Εν συνεχεία, σύμφωνα με πηγές, η Ουκρανία προσελκύει ισλαμιστές μαχητές και από την Συρία και το Ιράκ. Υπάρχουν επίσης ομάδες από την πρώην σοβιετική ένωση και την Κεντρική Ασία. Μιλάμε για περίπου 500 Τάταρους της Κριμαίας. Ο Abdul Karim, υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish al-Muhajirin wal-Ansar στη Συρία, κάλεσε τους Τάταρους της Κριμαίας και όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ουκρανία να «ακολουθήσουν τον δρόμο του τζιχάντ», καταλήγει η αμερικανική έκθεση μεταξύ άλλων.

Τι αναφέρουν νέες πληροφορίες

Σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, περίπου 150 Τούρκοι στρατιώτες έχουν μετεγκατασταθεί στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Πολλές πηγές αναφέρουν ότι μάλλον οι Τούρκοι θα συντονίσουν τους μισθοφόρους από την Συρία, το Ναγκόρνο και τον Καύκασο. Με λίγα λόγια, η Άγκυρα πάει να στήσει ένα ”νέο Καραμπάχ”.

Να υπενθυμίσουμε, ότι νωρίτερα, αναφέρθηκε η παρουσία Πολωνών στην περιοχή. Πολωνοί επίλεκτοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Rubezhnoye σχετικά κοντά από την επίμαχη περιοχή των συγκρούσεων Ουκρανών και Ρωσόφωνων.

Οι Ρωσόφωνοι εντόπισαν την παρουσία τους και εστίασαν στον ακριβό εξοπλισμό τους και στο ότι δεν φορούσαν διακριτικά. Οι Πολωνοί ήταν οπλισμένοι με μικρά αυτόματα όπλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »