Θρασύτατη είναι η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης όσον αφορά (και) στην πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, έσπευσε να… καθαγιάσει την πολιτική της καταπολέμησης του καρκίνου κάνοντας λόγο για δήθεν “ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης” της σύγχρονης μάστιγας στη χώρα μας.

«Η μάχη απέναντι στον καρκίνο είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας. Είναι μια μάχη που δίνουμε και θα δίνουμε μαζί, πολίτες και πολιτεία» ανέφερε σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός ισχυριζόμενος ψευδώς ότι «γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε εξαρχής θέσει ως προτεραιότητα και εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, με αιχμή τις πολιτικές μας για την πρόληψη».

Για ποιο «ολοκληρωμένο σχέδιο κατά του καρκίνου» μιλάνε, για ποιο «οργανωμένο πλαίσιο για την κατ’ οίκον νοσηλεία για τους ογκολογικούς ασθενείς», κάνουν λόγο, όταν όπως καταγγέλλει και η ΟΕΝΓΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ βιάζεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη από την μια, και την ανακοίνωση με τυμπανοκρουσίες για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, με τα οποία διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Με αυτή την πολιτική τους εξαναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνουν τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργούν κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »